Traje neizvjesnost

Mjere opreza: Zbog koronavirusa u Hrvatskoj se odgađaju brojni koncerti, festivali, dodjele nagrada...

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tvornica kulture, Porin, Hrvatska glazbena unija, ZagrebDox i Hrvatsko društvo skladatelja objavili su detalje o terminima koncerata i festivala.

Glazbene pop-zvijezde Miley Cyrus i Madonna te rock-bend Pearl Jam otkazali su koncerte zbog koronavirusa, mogao bi se odgoditi i jedan od najvećih festivala na svijetu, Coachella, a situacija nije ništa drugačija ni u Hrvatskoj.

Pogledaj i ovo Anja Šovagović poseban razlog za izlazak Naša glumačka diva oduševila je mladenačkim izgledom i outfitom, ali pažnju je ipak ukrala njena predivna kći!

Zagrebačka Tvornica kulture u srijedu je objavila kako se zbog koronavirusa odgađa koncert grupe The Bomtown Rats sir Boba Geldofa te će se umjesto 14. ožujka održati 17. listopada ove godine. Ističu da je odgoda koncerta dogovorena s njihovim menadžmentom, lokacija ostaje ista, a svi kojima pomicanje ne odgovara mogu ostvariti povrat novca najkasnije mjesec dana od prvotnog datuma. Osim spomenutog, odgođeni su i koncerti grupa Artan Lili, Partibrejkersa i Jure Stublića te će nove datume objaviti uskoro.

Hrvatska glazbena unija objavila je kako do daljnjeg odgađaju dodjelu Nagrade Status, koja se u Rijeci trebala održati 16. ožujka ove godine.

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je kako se odgađa i "Dan hrvatskog filma i glazbe" u Bruxellesu koji se trebao održati 24. ožujka.

Iz organizacije nagrade Porin također su se oglasili, a prema trenutačnim informacijama, dodjela će se održati 27. ožujka, kada je i planirana. "Organizator Porina u svakodnevnom je kontaktu sa svim nadležnim institucijama te se, sukladno njihovim uputama o ne održavanju manifestacija s brojem posjetitelja većim od 1000, Porin za sada održava", istaknuli su. Ipak, ulaznice za svečanu dodjelu nagrade Porin povučene su iz prodaje te će svi koji su ulaznicu kupili dobiti povrat novca.

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski objavio je kako se odgađa festival. "Temeljem prijašnje komunikacije sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, suradnje s prikazivačem, kao i domaćim i stranim filmskim djelatnicima, nadali smo se da ćemo, makar i u donekle smanjenom opsegu, biti u stanju održati ovogodišnji festival u predviđenim rokovima. Nažalost, pogoršanje situacije u Europi, posebno u našem najbližem okruženju, kao i današnja odluka i preporuka Stožera, prisiljavaju nas da festival odgodimo", rekao je u priopćenju.

Odgođen je i koncert Marije Šerifović koji se 21. ožujka trebao održati u Spaladium Areni, a novi datum je 23. svibnja ove godine. "Kupljene ulaznice za koncert vrijedit će i za novi datum. Svi koji su ulaznice već kupili, a novi im termin zbog bilo kojeg razloga ne odgovara, ulaznice mogu vratiti do 25. ožujka", kažu organizatori.

Koncerti Frajli u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog su odgođeni, a kupljene ulaznice vrijedit će za nove termine: ulaznice kupljene za koncert 14. ožujka vrijede za koncert 18. svibnja, one kupljene za koncert 15. ožujka vrijedit će za koncert 1. lipnja, a ulaznice kupljene za koncert 16. ožujka vrijedit će za koncert koji će se održati 2. lipnja, istaknuli su iz dvorane. Osim koncerta Frajli, odgođen je i koncert Miroslava Škore te svi ostali koncerti koji su se za nekoliko dana trebali održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene