''Tužna je naša ulica...''

Posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog: Od pjevača su se oprostili neutješni kolege, prijatelji i obitelj, uz lijes je stajala dirljiva posveta

Posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog održao se u Zagrebu, u krugu obitelji i najbližih prijatelja i kolega.

U Aleji velikana zagrebačkog groblja Mirogoj danas su se od Akija Rahimovskog oprostili neutješni članovi obitelji te najbliži prijatelji i kolege.

Pogledaj i ovo Kristijan Rahimovski "Nedostaješ..." Kiki Rahimovski ocu Akiju posvetio emotivnu objavu za rođendan: "Odmori se od onih koji su te umorili"

Među njima su bili Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik, Jurica Pađen, Ivana Plechinger i brojni drugi. 

Hus se emotivnim riječima oprostio od legendarnog prijatelja i kolege. "Ne znam ima li išta bolnije, kada se rastaješ sa čovjekom tako nenadano, ne stigneš se pripremiti. Stalno mislim je li moglo biti drugačije, znam da nije. Ako je plesao i udisao život tako intenzivno, takva energija i karizma i osobnost morala je ići uz grmovit prasak. Jednostavno nije moglo biti drugačije. Aki je bio u najboljem smislu te riječi, klaun. Bio je sve što je trebao biti, davao je sebe nesebično za sva ta sretna lica koja su bila ispred njega i ispred nas. Kad je pjevao tužno, dvorane su plakale, kada je pjevao sretno, svi smo plesali. Bio je naša lokomotiva. Taj vlak ni nakon koncerata ni turneja nije stajao. Sada je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Vlakovi stoje, a išli bi rado. Putovali smo brzo i bez stajanja. Teško mi je, nadam se samo da je spokojan, da je našao mir, ako je mir ono što je tražio", rekao je.

Ispred Akijeva lijesa stajala je posveta sa stihovima "Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", iz pjesme Parnog valjka "Moja je pjesma lagana". Vijenac u obliku srca koji je također bio postavljen ispred lijesa na posljednjem ispraćaju, nosio je poruku njegove dvogodišnje kćerkice Antonije. "Tata rada te imam. Antonia", stoji u poruci vijenca.

Njegova kćer Edina održala je govor kojim je sve prisutne dirnula do suza koje nitko nije mogao sakriti.

"Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek. Hvala ti tata što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i nitko kao ti. Volim te tata", izjavila je Edina.

Aki je na posljednji počinak ispraćen uz pjesme "Za malo nježnosti" Parnog valjka, "My Way" Franka Sinatre, "Sailing" Roda Stewarta i makedonsku pjesmu "Zašto si me majko rodila". 

Njegove kolege sa scene imale su samo lijepe riječi za Akija. "Jedan srčan čovjek, jako jednostavan, jako dobrodušan za učiniti, uskočiti...", rekao je Gibonni za Novu TV.

"Došao je kao anoniman čovjek i danas će na žalost biti pokopan u Aleji velikana. Dakle, stvarno nevjerojatna priča", rekao je Jurica Pađen. "On je bio jedno stvarno veliko srce, jedna velika kugla čiste, divne energije i stvarno sam sretna da sam toj energiji mogla svjedočiti", kazala je Ivana Plechinger.

S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, svi koji su voljeli Akija te mu žele odati počast imaju priliku to učiniti kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gdje mogu donijeti cvijeće i zapaliti svijeće u spomen na ovog jedinstvenog i velikog glazbenika.

Aki je iznenada preminuo u subotu, 22. siječnja, u bolnici u Novom Mestu, u kojoj je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

Ostat će upamćen kao jedan od najvećih vokalnih interpretatora, frontmen Parnog valjka i neumorni glazbenik koji je kroz pet desetljeća karijere svojim jedinstvenim glasom i neumornom energijom izvedbe obilježio živote svih generacija.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Petar Grašo i Tonči Huljić - 5 Petar Grašo i Tonči Huljić - 1 Petar Grašo i Tonči Huljić - 4 Petar Grašo i Tonči Huljić - 3 +6 Petar Grašo i Tonči Huljić - 2 Celebrity Petar Grašo objavio novu fotku s Tončijem, evo što je svima imao za poručiti nakon lijepih vijesti!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene