Stare navike, novi počeci

Jasenko Houra i Mladen Bodalec otkrivaju zašto ih je glazba spasila te je li bend poljuljao nedavni sukob oko imena!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Prljavo kazalište - 1 Prljavo kazalište - 2 Prljavo kazalište - 3 Prljavo kazalište - 4 In Magazin: Prljavo kazalište - 2 In Magazin: Prljavo kazalište - 3 In Magazin: Prljavo kazalište - 4 In Magazin: Prljavo kazalište - 5 In Magazin: Prljavo kazalište - 6 In Magazin: Prljavo kazalište - 7 +19 Prljavo kazalište na humanitarnom koncertu Želim život - 25 Galerija

"Glazbi sam zahvalan, da je nema ne znam što bih radio u mladosti. Vjerojatno opljačkao sve trafike u kvartu", tvrdi Jasenko Houra koji novom pjesmom ''Stare navike'' najvaljuje i album Prljavog kazališta. Kakvi su bili počeci ovog legendarnog benda koji traje 45 godina, kako na ovu respektabilnu brojku gledaju njihova djeca, koliko je bend poljuljao nedavni sukob oko imena te vraćaju li se Prljavci starim navikama otkrili su za In magazin.

Prljavo kazalište vratilo se starim navikama. Stvaranju hitova. Nakon dugih deset godina objavili su novu pjesmu.

Pogledaj i ovo In Magazin: Prljavo Kazalište - 10 Znamo sve o novom hitu! Hrvatski Rolling Stonesi i dalje neumorno stvaraju, a jesu li uspjeli izgladiti situaciju oko prava na korištenje imena?

''Stare navike'' prati jaka priča ispričana i videospotom u kojem su, uz bend, glavni junaci dobro znana glumačka imena. Iva Mihalić i Goran Bogdan.

A naći će se na nadolazećem albumu radnog naziva Babilon Berlin.

''Toliko je godina iza nas da se ne moramo više okretati iza sebe tko nam je iza leđa, kakvi su trendovi. Radimo pjesme kakve osjećamo. nismo opterećeni uspjehom pod svaku cijenu'', kažu Prljavci. 

Prva faza Prljavog kazališta, kažu, bila je euforična. Nitko nije očekivao takav uspjeh prvih albuma. Dogodio se Trg i legendarni koncert, ''Lupi petama'', pune dvorane. Kao mladići često su se pitali, što dalje.

''Mi smo rokerska generacija, prva koja će dokazat da je rock and roll poziv. Da to nije nešto što su prije govorili, kad ćeš se nečega ozbiljnije primiti'', kažu Jasenko Houra i Mladen Bodalec.

Kada govore o svojoj rockerskoj mladosti, nisu nostalgični. Tek kažu, možda je prebrzo prošla. No život ne treba secirati, već iz njega izvući ono najbolje.

''Ništa se baš ne poklanja u životu. Ništa. Mi se nadamo da najbolja vremena tek dolaze. Mislim da smo baš živjeli kao da smo puno života živjeli'', zaključili su Prljavci. 

I zato im je vrijeme pandemije baš kao i većini glazbenika iznimno teško palo.

''Bolje da sam pet godina odgulio u robiji nekakvoj'', kažu. 

Preživio je bend i svojevrstan raskol te privremenu zabranu korištenja imena Prljavo kazalište.

''Što bi čovjek mogao biti pametniji ili nepametniji nisam ti baš siguran, ali sam siguran da ja u kontra poziciji nikad ne bih takav potez vukao'', zaključio je Mladen. 

''Moje je da pišem pjesme, se bavim glazbom. Ne mogu se ja svaditi s advokatima. Mladen već ima iskustva. On ima tu famoznu riječ, molio bih suca da bude blag i milostiv'', kaže Jasenko. 

Kakva god bila završna riječ, oni će nastaviti svirati nove i stare hitove te ostati vjerni sebi i svojoj publici.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu In magazina!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene