Kružile su razne glasine

Kontroverzni brak s Michaleom Jacksonom obilježile su optužbe za pedofiliju, a svi pamte i čudan poljubac s dodjele MTV nagrada

Lisa Marie Presley i Michael Jackson - 4 Lisa Marie Presley i Michael Jackson - 4 Profimedia 1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Lisa Marie Presley i Michael Jackson - 6 Lisa Marie Presley i Michael Jackson - 5 Lisa Marie Presley i Michael Jackson - 3 Lisa Marie Presley i Michael Jackson - 2 Lisa Marie Presley i Michael Jackson - 1 Lisa Marie Presley - 20 Lisa Marie Presley - 19 Lisa Marie Presley - 18 Lisa Marie Presley - 17 Lisa Marie Presley - 16 +17 Lisa Marie Presley - 15 Galerija

Lisa Marie Presley godinu je dana bila u braku s Michaelom Jacksonom, a njihov je brak bio čisto pružanje podrške u Jacksonovim najtežim trenucima.

Godine 1994. kralj popa Michael Jackson oženio se nasljednicom kraljevstva rock and rolla Lisom Marie Presley.

Pogledaj i ovo Blanket Bigi Jackson Kakav je to prizor bio Najmlađi sin kralja popa imao je samo 9 mjeseci kada ga je otac predstavio na grozan način, a zbog jedne stvari malo tko zna kako stvarno izgleda!

Par se upoznao još kad je Presley bila tek dijete i zaljubljenica u Jacksonovu glazbu, a njegova partnerica postala je kad su se zbližili gotovo dva desetljeća kasnije.

Mnogi su optuživali par da se vjenčao kako bi odvratili pažnju svijeta od užasnih optužbi protiv Jacksona koje su se pojavile u to vrijeme, a ticale su se pedofilije. 

Kako je počela njihova priča?

Lisa je bila veliki Michaelov fan. Jacksonov zaposlenik ispričao je časopisu People 1994. godine da je Presley znala Michaela gotovo cijeli život i da su njih dvoje ostali u kontaktu nakon prvog susreta.

Kad su se susreli 1992. u Los Angelesu, Presley je u to vrijeme bila udana za glazbenika Dannyja Keougha, s kojim je imala dvoje djece.

Godine 1993., kada je Jackson optužen za zlostavljanje 13-godišnje Jordan Chandler, on i Presley redovito su razgovarali telefonom i ona mu je bila podrška tijekom istrage i raznih suđenja.

Da se ljubav dogodila brzo, govori i navodna činjenica da je Jackson Lisu i zaprosio preko telefona.

''Michael je cijenio Lisin učinak smirivanja na njega, toliko da je tijekom telefonskog razgovora postavio pitanje koje ih je oboje iznenadilo'', napisao je biograf J. Randy Taraborrelli.

''Da te pitam da se udaš za mene, bi li to učinila?'' pitao ju je, a ona mu je odgovorila: ''Učinila bih to.''

To se i dogodilo.

Presleyin šestogodišnji brak s Keoughom u to se vrijeme raspadao, a mjesecima kasnije, u svibnju 1994., ona i Jackson odletjeli su u Dominikansku Republiku kako bi pobjegli od novinara.

Tamo je Presley podnijela zahtjev za brzi razvod od Keougha, a ona i Jackson vjenčali su se na petnaestominutnoj ceremoniji. Oboje su nosili crno, a Jackson je stavio kaubojski šešir i bolo kravatu.

Par je svoj brak držao u tajnosti tijekom ljeta dok su kružile glasine, sve dok Presley to konačno nije potvrdila u izjavi u kolovozu.

''Moje je ime Lisa Marie Presley-Jackson. Moje vjenčanje s Michaelom Jacksonom održano je na privatnoj ceremoniji izvan Sjedinjenih Država prije nekoliko tjedana'', rekla je.

Poljubac na dodjeli MTV nagrada

''Jako sam zaljubljena u Michaela. Posvetila sam svoj život tome da budem njegova žena. Razumijem ga i podržavam. Oboje se veselimo podizanju obitelji'', rekla je tada.

Mjesec dana kasnije ona i Jackson zajedno su otvorili dodjelu MTV Video Music Awards. Izašli su na pozornicu držeći se za ruke, a Jackson je potom zastao kako bi klicanje publike utihnulo.

Zatim je svoju ženu poljubio i privukao je k sebi dok je publika oduševljeno pljeskala klicala.

Snimku poljupca možete pogledati OVDJE.

Brak kratka vijeka 

1995. godine počele su kružiti priče kako par još nije imao intimni odnos.

U lipnju 1995. tijekom intervjua s Diane Sawyer progovorili su o tim šuškanjima.

''Imamo li ljubav?'' rekla je Presley, a zajedno su ona i Jackson uzviknuli: ''Da! Da! Da!'', i to im je bilo dovoljno. Dodali su da namjeravaju imati zajedničku djecu. Međutim, rastali su se u prosincu iste godine.

Presley je podnijela zahtjev za razvod navodeći nepomirljive razlike, a javnosti nikada nije bio jasan točan razlog njihova raskida.

Unatoč tome, njih su se dvoje pokušavali pomiriti tijekom kasnih 90-ih, a povremeno su se viđali tijekom Jacksonovih svjetskih turneja.

Godine 2003. Presley je za Rolling Stone rekla da je bila uvučena u vezu s Jacksonom iz želje da ga spasi tijekom njegovih prvih optužbi za zlostavljanje djeteta.

U razgovoru s Oprom nakon Jacksonove smrti rekla je da je briga za Jacksona bila jedna od najvažnijih točaka njezina života.

''Voljela sam se brinuti o njemu. Bilo je to vrlo važno razdoblje u mom životu'', rekla je tada. 

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Marija Škaričić Goran Navojec Marija Škaričić Goran Navojec i Marija Škaričić (Ivo Cagalj/PIXSELL) +8 Marija Škaričić Celebrity Neprepoznatljivi Goran Navojec ne prestaje iznenađivati transformacijom, a potvrdio je i da ljubav s kolegicom još cvjeta!

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Michael J. Fox - 3 Michael J. Fox - 2 Michael J. Fox - 1 Euzhan Palcy, Michael J. Fox, Diane Warren i Peter Weir +18 Michael J. Fox - 3 Nekad i sad Najnovije paparazzo fotke omiljenog glumca rastužile su njegove obožavatelje, stanje mu je sve gore

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene