I to na naslovnici

Poljubac koji je uzburkao javnost!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Magazin Time uvijek je pomicao granice, a sada su osvanule čak dvije naslovnice na kojima se istospolni parovi ljube.

Dok se čeka odluka Vrhovnog sud Sjedinjenih Američkih Država o odluci istospolnih brakova, utjecajni magazin Time je već proglasio koja je njihova odluka – na naslovnici su zasjale dvije crno-bijele fotografije istospolnih parova kako se ljube nakon svoje ceremonije vjenčanja.

'Vrhovni sud još nije donio odluku. Ali Amerika jest', glasi naslov. 'Dugo smo raspravljali u redakciji. Neki su smatrali da su fotografije previše senzacionalističke, previše direktne. Drugima su se, pak, dopale jer su lijepe i predstavljaju ljubav koja je osnova braka. Slažem se sa ovim posljednjima, a nadam se da i vi tako mislite ', piše u uvodniku Rick Stengel, glavni urednik magazina Time.

Uključile se i mnoge zvijezde putem Facebooka

Podršku istospolnim brakovima su posljednjih dana dali i bivša državna tajnica Hillary Clinton, i republikanski senator Rob Portman. 39 američkih saveznih država ne dozvoljava istospolne brakove, dok je na referendumima takve brakove legaliziralo devet država. I Facebook se uključio u akciju, a mnoge zvijezde su svoju sliku profila promijenili u znak podrške istospolnim brakovima. Podržava ih i Beyonce koja je poručila kako bi svatko trebao moći imati pravi 'staviti prsten na ruku' (eng. Put a ring on it, iz njezinog hita 'Single Ladies'). U akciju su se uključile i Madonna, Jessica Seinfeld (supruga Jerryja Seinfelda), Kate Walsh, Felicity Huffman, Ellen DeGeners i mnoge druge zvijezde.

>> Facebook 'pocrvenio'

Pitanje prava istospolnih parova je posljednjih godina postalo aktualno političko pitanje, pa je tako američki predsjednik Barack Obama tokom svog inauguracionog govora posebnu pažnju posvetio pravima LGBT zajednice, založivši se za izjednačavanje svih njihovih prava sa pravima ostalih ljudi.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene