Ima samo 35 godina

Ovaj slatki dječak iz hit-franšize doživio je tužnu sudbinu, većinu života mora biti zatvoren, a sve je počelo nakon uloge koja ga je proslavila

Jake Lloyd Jake Lloyd Profimedia 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Jake Lloyd Jake Lloyd - 6 Jake Lloyd - 3 Jake Lloyd - 8 Jake Lloyd - 7 Jake Lloyd - 9 Jake Lloyd - 10 Jake Lloyd - 11 Jake Lloyd - 4 Jake Lloyd - 5 +2 Jake Lloyd - 1 Galerija

Jake Lloyd proslavio se ulogom mladog Anakina Skywalkera u filmu "zvjezdani ratovi: Fantomska prijetnja", a nakon nje se brzo povukao iz svijeta glume.

Američki glumac Jake Lloyd proslavio se ulogom mladog Anakina Skywalkera u filmu "Zvjezdani ratovi: Fantomska prijetnja" iz 1999. godine, a ovih je dana objavljena vijest da se posljednjih deset mjeseci nalazi u ustanovi za mentalno zdravlje i u njoj će provesti još pola godine, što je potvrdila njegova majka Lisa Llyod.

"Kao mama, samo si čupaš kosu jer tvoje dijete treba pomoć. Znaš da je bolestan", izjavila je Lisa za Scripps News.

Danas 35-godišnji Jake, kojemu je 2008. godine dijagnosticirana paranoidna shizofrenija napustio je svijet glume zbog negativnih reakcija na "Fantomsku prijetnju", međutim njegova majka odbacuje ideju da je to utjecalo na njegovo mentalno zdravlje.

"To bi se svejedno dogodilo. Vjerujem da je to genetski i njegov se psihijatar također slaže da je Jakeu bilo suđeno da postane shizofrenik", izjavila je Lisa.

"Ratovi zvijezda" su mi:

  • Top!
  • Flop!

Ukupno glasova:

Njegovo zabrinjavajuće ponašanje počela je primjećivati dok je bio u srednjoj školi, kada su simptomi počeli biti učestaliji i sve su se brže razvijali.

"Počeo je govoriti o 'stvarnostima'. Nije znao je li u ovoj ili u nekoj drugoj stvarnosti. Nisam zapravo točno znala što bih rekla na to", prisjetila se.

Lisa je tada odvela sina odvela liječniku, koji je prvo sumnjao da ima bipolarni poremećaj, a kasnije se točno utvrdila konačna dijagnoza. Ispričala je kako je vodila tešku borbu s pružanjem pomoći Jakeu, koji je često odbijao uzimati svoje lijekove. Otkrila je da je prošle godine doživio psihički slom dok su se vozili automobilom i nakon kojeg je Jake smješten u ustanovu na godinu i pol dana.

"Ide mu puno bolje nego što sam očekivala. Bolje se povezuje s ljudima i postaje malo društveniji, što je stvarno lijepo. To je kao da se vraća stari Jake, jer je oduvijek bio nevjerojatno društven dok nije postao šizofrenik", priznala je Lisa.

Jake je imao samo devet godina kada je utjelovio mladog Anakina Skywalkera u filmu "Zvjezdani Ratovi: Epizoda I - Fantomska Prijetnja" iz 1999. godine, no slava koja je uslijedila donijela mu je samo probleme u životu.

Film je razočarao mnoge obožavatelje popularne franšize, zbog čega su Lloyda maltretirali u školi i nakon toga je 2001. godine snimio film "Madison" pa se povukao iz glume. Osim u "Zvjezdanim ratovima", zapaženu ulogu ostvario je i u komediji "Luda božićna zvona" iz 1996. godine, inače jedinom božićnom filmu akcijskog junaka Arnolda Schwarzeneggera.

2015. godine bio je uhićen jer je neoprezno vozio bez vozačke dozvole, nije stao na crvenom svjetlu i još se k tome opirao uhićenju zbog čega je završio zatvoru na deset mjeseci. Iz zatvora je premješten u psihijatrijsku ustanovu gdje mu je zapravo bila dijagnosticirana shizofrenija, a iz koje je nakratko izašao 2019. godine, a strani su mediji pisali da je i svoj 32. rođendan ipak dočekao tamo. U međuvremenu je izašao i prošle godine se opet vratio.

Glumac se 2018. godine suočio i s gubitkom mlađe sestre Madison koja je preminula u snu prirodnom smrću u 26. godini života. Jakeova majka je rekla kako je njena smrt slomila cijelu obitelj, pogotovo njenog sina.

Nekoliko godina ranije pisalo se i da je Jake napao svoju majku, no ona nije htjela podnijeti prijavu jer tada nije bio na lijekovima.

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Christie Brinkley Christie Brinkley Christie Brinkley Christie Brinkley - 4 +20 Christie Brinkley - 3 Celebrity Legendarnom supermodelu dijagnosticiran rak kože, ispričala je kako je posumnjala da nešto nije u redu

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Ella Dvornik Ella Dvornik Ella Dvornik Ella Dvornik - 4 +25 Ella Dvornik - 1 Celebrity Novu frizuru Elle Dvornik zasjenio je urnebesan komentar o dijelu tijela koji je korigirala: "Kosa je ok, ali..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene