Picassov dom

Prodaje slavnu djedovu vilu: 'To nije mjesto odakle nosim lijepe uspomene'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

'To će biti način da okrenem stranicu jedne prilično bolne životne priče', rekla je u subotu za regionalni list Nice-Matin Marina Picasso, koja je vilu i brojne vrijedne umjetničke predmete naslijedila.

Unuka jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća Pabla Picassa, Marina prodaje čuvenu vilu Kaliforniju u Cannesu, koja je umjetniku služila kao atelje i u kojoj je živio s drugom suprugom Jacqueline Roque i već je dobila ponudu od potencijalnog kupca u iznosu od 150 milijuna eura.

Pogledaj i ovo showbuzz U Miamiju Beckhamovi iskreširali 60 mil. za vilu glamura i kiča

Picassova slika postigla rekordnih 179,4 milijuna dolara

Često se znalo dogoditi da se nađe ispred zatvorenih vrata vile u kojoj je djed tada živio s drugom suprugom Jacqueline Roque, ispripovijedala je. 'Nije jednostavno napustiti, prodati tu kuću. S druge strane, to je prilično razumno... To nije mjesto odakle nosim lijepe uspomene. Ondje sam se vrlo rijetko viđala s djedom', objasnila je Marina Picasso.

64-godišnja majka petero djece, od kojih troje usvojene, Marina Picasso je već dugi niz godina filantrop. Zadnjih 25 godina financira vijetnamsko selo s 350 siročadi.

Naše kamere u Cannesu: Fanovi spremni na sve samo za dašak glamura svjetskih zvijezda!

Za Nice-Matin je kazala i da namjerava prodati 126 keramičkih skulptura koje je izradio njezin djed. Aukcijska kuća Sotheby's nada se da će za njih dobiti između šest i osam milijuna eura. 'Naravno, ovdje je riječ o prodaji, no istodobno i o svojevrsnom dijeljenju', rekla je Marina Picasso, dodavši da bi dio novca od prodaje djedove ostavštine voljela upotrijebiti za financiranje projekata koji će pomoći starijim osobama i adolescentima.

Vila Kalifornija posljednjih je godina muzej i galerija posvećena Picassu. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene