Ženormzac i homofob?

Protiv ovog su se francuskog šarmera (83) pobunile tisuće žena: Uz njega je ostala samo kći

Alain Delon (Foto: AFP) Alain Delon (Foto: AFP) afp 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Alain Delon (Foto: AFP) Alain Delon (Foto: AFP) Alain Delon (Foto: AFP) Alain Delon (FOTO: Getty) Alain Delon (FOTO: Getty) Alain Delon (Foto: AFP) Alain Delon (Foto: Profimedia) Alain Delon (Foto: Profimedia) +0 Alain Delon (Foto: Profimedia) Galerija

Francuski glumac Alain Delon dobio je na festivalu u Cannesu nagradu za životno djelo, no to nije ono po čemu je trenutno najpoznatiji. Protiv njega glas je podiglo tisuću žena.

Filmski festival u Cannesu svake godine nije zapažen samo po lijepim haljinama u kojima slavne dame šeću i po kvalitetnim filmovima koji se tamo gledaju, već i po skandalima koji pune stranice tabloida. 

Pogledaj i ovo Salma Hayek - 1 ona je bomba! Čini se da je Salma Hayek itekako svjesna svojih raskošnih oblina kojima mami uzdahe, pa ih je i ovaj put zavodljivo istaknula!

Ove godine tako je jedan od šokantnijih trenutaka bila dodjela nagrade za životno djelo velikom francuskom glumcu i zavodniku Alainu Delonu. Delon je Zlatnu palmu za životno djelo primio zbog svog neizmjernog doprinosa europskoj kinematografiji. 

Delon je karijeru započeo kasnih 50-ih godina, da bi 60-ih bio na vrhuncu slave. Potkraj 1968. našao se u središtu skandala zbog ubojstva njegova tjelohranitelja Stevana Markovića. Cijeli se slučaj povezuje s podzemljem, no Delon je oslobođen svake krivnje. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alain Fabien Maurice Marcel Delon.

Objavu dijeli Alain Delon (@alaindelonndaily)

Iako mu karijera tada nije stradala, Delon se u devetom desetljeću svog života našao na žestokom udaru pripadnica ljepšeg spola. 

Zbog svojih kontroverznih stavova prema ženama i istospolnim parovima 83-godišnji glumac našao se na udaru raznih civilnih udruga, ali i slavnih dama koje odbijaju dolaziti na događaje na kojima se i on pojavljuje. 

Naime, Delon je jednom prilikom izjavio kako je udario ženu, a za medije je govorio i kako se protivi tome da istospolni parovi posvajaju djecu. Ipak, on tvrdi da se njegove riječi izvrću te da je sve prenapuhano.

"Jesam li ikada pljusnuo ženu? Jesam. I trebao bih dodati da sam primio više pljusaka nego što sam ih dao. Nikada nisam zlostavljao ženu u svojem životu. S druge strane, one mene jesu", rekao je Delon, za kojeg su organizatori festivala samo poručili kako "nije savršen, ali je prepoznat zbog svoje bogate glumačke karijere."

Udruge za zaštitu prava žena poručile su organizatorima festivala da "postupci govore jasnije od riječi".

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Loveeeee❤️ #alaindelon #romyschneider #french #cinema #love #couple

Objavu dijeli Alain Delon (@alaindelonndaily)

"Nažalost, lani je Festival u Cannesu najavio da se želi boriti protiv seksualnog nasilja i seksizma, ali trebaju shvatiti da ako će samo pričati, a neće ništa raditi, onda od toga nema koristi. Dati nagradu muškarcu koji je poznat po svojim homofobnim, mizoginim i rasističkim izjavama i kojeg je vlastiti sin optužio za obiteljsko nasilje jednostavno je pogrešno i šalje lošu poruku", poručili su iz jedne od udruga koje su se protivile Delonovu dolasku. 

Odluka o dodjeljivanju nagrade kontroverznom glumcu na kraju je izazvala cijeli val reakcija, a retorika se osobito zaoštrila nakon što se svijet zbog pokreta #MeToo osvijestio o seksualnom zlostavljanju žena u svijetu, ali i u holivudskim, filmskim krugovima. 

Pokrenuta je i peticija, a pokret je zadobio više od 25.000 potpisnica. Salma Hayek, koja je nedavno napustila filmski set u Hrvatskoj, javno je izrazila svoje nezadovoljstvo uručivanjem nagrade Delonu, i to ne došavši na crveni tepih. 

Delonu je nagradu uručila njegova kći Anouchka, s kojom je prošetao po crvenom tepihu. Jedino ga ona, čini se, od žena njegova života nije napustila. 

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Christopher Atkins, Brooke Shields (Foto: Profimedia) Christopher Atkins, Brooke Shields (Foto: Profimedia) Brooke Shields (Foto: Instagram) Brooke Shields (Foto: Instagram) +5 Brooke Shields (Foto: Instagram) Celebrity Sjećate se filma ''Plava laguna''? Pogledajte kako glavni glumac izgleda poslije 39 godina

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene