BIla je to zlatna era

Bile su najveći komadi 90-ih! Otkrivamo gdje su danas

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Linda Evangelista svojedobno je rekla da 'one ne izlaze iz kreveta za manje od 10 tisuća dolara'. Mislila je na sebe i svoju ekipu ljepotica.

One su bile najveće manekenske zvijezde 90-ih. Prave dive, ikone - a to su ostale do danas. George Michael okupio je prije 25 godina manekensku elitu, kako bi nastupile u njegovom spotu 'Freedom'. Bile su to Linda Evangelista, Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford i Tatjana Patitz. Režiranja spota uhvatio se David Fincher. Učinio je tada veliku uslugu svijetu jer je snimio jedan od najboljih glazbenih spotova na svijetu. No, vratimo se prelijepim damama.

Pogledaj i ovo showbuzz Holivudske ljepotice One su sretnice - izgledaju upola mlađe!

Gdje su bile tada, a gdje su danas?

Linda Evangelista

Očaravajuća Lindina ljepota učinila ju je legendom. Dodajmo tu i njenu izjavu da ne izlazi iz kreveta za manje deset tisuća dolara pa će nam biti jasno zašto se i za snimanje spomenutog spota nećkala. Srećom, pristala je. Zaradila je milijune zahvaljujući svom poslu, a do danas radi kampanje te snima naslovnice.

VIDEO Bila je bahata - za manje od 10 tisuća dolara nije ustajala iz kreveta

Aktivistica je za istraživanja o HIV-u te povećava svijest o raku dojke. Iza nje je jedan brak i nekoliko ozbiljnih veza. Jedini skandal koji je imala jest onaj sa francuskim milijarderom Françoisom-Henrijem Pinaultom, koji je otac njenog devetogodišnjeg sina. Završili su na sudu 2011. godine, kada je Evangelista od Pinaulta tražila 46 tisuća dolara alimentacije mjesečno.

Naomi Campbell

Lijepa Naomi proslavila se devedesetih godina, kada je sa Lindom ,Cindy i Christy bila najplaćeniji top model. Pojavila se u nizu filmova, serija i glazbenih spotova, a karijeru je započela kao sedmogodišnjakinja u spotu Boba Marleyja. Tijekom karijere stekla je reputaciju jako teške osobe. Nekoliko puta su je tužili zbog fizičkih prijetnji. Još je uvijek poslovno aktivna, a u ljubavi je već sedam godina vjerna ruskom poduzetniku Vladislavu Doroninu. Vladislav je, doduše, službeno i dalje u braku, a sa Naomi se često i burno svađa.

Crna pantera šokirala fotografijom – haljinu nosila prije 18 godina!

Christy Turlington

Prelijepa Christy manekenstvom se počela baviti sa 14 godina, a do danas je omiljena u tom svijetu. Kažu da je jedna od najpristupačnijih i najprofesionalnijih manekenki. Izbacila je dvije linije odjeće i jednu liniju za kozmetiku. Još uvijek je aktivna u poslu. Nakon dugog niza veza, skrasila se u braku te je majka dvoje djece. U braku je s glumcem Edom Burnsom, a zajedno su od 2000. godine. Na vjenčanju ju je predao Bono Vox, njen dobar prijatelj.

ANKETA Biramo najbolji domaći dekolte – da čujemo i vaše mišljenje!

Cindy Crawford

Što reći o Cindy, a što već ne znamo? Ljepotica je počela karijeru 80-ih godina, i nema toga što u manekenstvu nije ostvarila. Od manekenstva se odmaknula 2000. godine, no i dalje povremeno snima editorijale i naslovnice. Društveno je iznimno aktivna, bavi se humanitarnim radom i jako je angažirana kad su u pitanju djeca i medicinska istraživanja. Ima brojna celebrity prijateljstva, od kojih je najpoznatije ono sa Georgeom Clooneyjem. Nekad je bila u braku s Richardom Gereom, a danas je u braku s Randeom Gerberom. S bivšim manekenom uplovila je u bračne vode još 1998. godine. Roditelji su dvoje djece, a njena kćerka Kaia najvjerojatnije će majčinim koracima.

ANKETA: Koja od ovih ljepotica zaslužuje mjesto na tronu?

Tatjana Patitz

Prelijepa Tatjana dolazi iz Njemačke, a slavu je također počela 80-ih godina. Iakose povukla iz svijeta manekenstva, i danas radi kampanje i editorijale. Privatnim životom nikad nije previše privlačila pažnju jer živi dosta povučeno. Danas živi na ranču u Kaliforniji, gdje ima četiri konja, psa i dvije mačke. Majka je sina Jonaha, no više nije s njegovim ocem.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene