Tužan dan

Obitelj i najbliži prijatelji u tuzi ispratili Lazu Golužu na posljednji počinak

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Posljednji ispraćaj Laze Goluže održan je skromno zbog pandemije koronavirusa na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Najuža obitelj i prijatelji ispratili su novinara i kvizaša Lazu Golužu na posljednji počinak u Velikoj dvorani Krematorija na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Na ispraćaju su se poštivale stroge mjere zbog pandemije koronavirusa, pa su se u Velikoj dvorani okupili samo najbliži, među kojima je bio glumac i voditelj Tarik Filipović, kao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Lazo Goluža preminuo je u u 85. godini života. Jedan od njegovih najpoznatijih projekata je kviz "Kviskoteka" koji je vodio legendarni voditelj Oliver Mlakar. Bio je emitiran prvi put davne 1979. godine, a nastavio se prikazivati punih 15 godina. Lazo je bio prvi čovjek u Hrvatskoj koji je svoj projekt zaštitio kao intelektualno vlasništvo, a to je bila upravo "Igra asocijacije" iz "Kviskoteke".

Osim toga bio je i autor kvizova "Tri, dva, jedan... ali vrijedan", "Pješčani sat", "Brojke i slova".

Lazo je diplomirao književnost i talijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a pokrenuo je i časopis "Paradoks" u suradnji s Pajom Kanižajem.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Princeza Diana i princ Charles (Foto: AFP) +0 Charles, Diana (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Procurila dosad neviđena snimka trogodišnjeg princa Williama i princeze Diane, pokazuje kako su živjeli iza zidova palače

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene