Preko trnja do trona

Znate li kako su započele njihove karijere?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Za svoje uloge su nekoliko puta bili nominirani za Oscara, te su ih i osvojili, a prve uloge su im bile, ni manje ni više, u formatu koji mnogi omalovažavaju.

Danas se mogu pohvaliti mnogobrojnim nagradama, uključujući i Oscara, ali na početku karijeru o tome su samo mogli sanjati. Ogroman put su prevalili od tada – započevši karijere u sapunicama, došli su do titule najtraženijih filmskih glumaca.

Pogledaj i ovo Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Iznenadila izgledom Postala plavuša: Nakon medijskog rata s bivšim mužem Jolie neprepoznatljiva na setu

Morgan Freeman

Da, čak je i ova holivudska legenda svoje početke proveo na malim ekranima, i to u tri različite sapunice, 'Ryan's Hope', 'Texas' i 'Another World'. No, toga se nitko više ni ne sjeća. Ono što svi znaju je da je Morgan Freeman zaradio pet nominacija za Oscara, te da je jednog i osvojio, za sporednu ulogu u filmu 'Million Dollar Baby'.

Julianne Moore

Njezina prva uloga je bila u sapunici 'As the World Turns', gdje je ostala dvije godine prije nego što se odlučila za skok na filmsko platno. Također se može pohvaliti s više nominacija, i to je 2003. bila nominirana u dvije kategorije za dvije različite uloge, a 2015. je i osvojila Oscara za glavnu ulogu u filmu 'Still Alice'.

Brad Pitt

Vjerojatno najpopularniji glumac na svijetu svoju karijeru je započeo u slavnoj sapunici 'Dallas', a samo dvije godine kasnije pojavio se u filmu 'Thelma i Louise' te privukao pažnju filmskih studija i publike, te lansirao jednu od najuspješnijih karijera. Iako je nominiran za Oscara kao glumac, zlatni kipić je zaradio tek kao jedan od producenata za film '12 godina ropstva'.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene