Dino tražio recept

Sirova torta oduševila žiri!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon stresa, nervoze, znoja, kuhala za vodu koja su završila na podu i 75-minutne pripreme šarolikih jela u najpoznatijoj hrvatskoj kuhinji, došlo je vrijeme da žiri procjeni kako su se Nada, Luka, Anđa i Sanja snašli u svojoj novoj ulozi.

Masterchef: Moglo bi se reći da je Nadin menu bio u znaku zelene boje jer se, kao pobornica sirove hrane, odlučila za čak tri zdrava jela koja nije termički obrađivala: juhu od špinata, tortu od limete i tikvice s preljevom, a i ´finger food´ iznenađenja je ostao unutar koncepta ostalih jela.

Pogledaj i ovo showbuzz Celebrity MasterChef Kutija iznenađenja za Sanju, Irinu i Nadu: 'Osjećam se kao u školi!'

Kod odabira namirnica u dućanu Nada je bila malo nervozna.

'Treba to sve popamtiti, a u mojim godinama to malo teže ide´, našalila se na svoj račun. Za vrijeme kuhanja na njenoj je radnoj jedinici zasigurno najviše radio – blender, a jako je zanimljivo bilo vidjeti i kako Nada doslovce šilji tikvice koje ´glume´ tjesteninu.

I oni će pokušati biti najbolji - Upoznajte ih

U svojim je receptima koristila i ne toliko uobičajene namirnice poput agavinog sirupa, himalajske soli, kokosovog maslaca i maćuhica. U svom obilasku za vrijeme pripreme jela Dino je bio pomalo skeptičan. ´Torta je pečena?´, upitao je. Nada je odgovorila da se radi o sirovoj torti. ´To ćeš ti probati!´, kroz smijeh je odgovorio pokazujući prstom na Andreja. Dodao je da se šali, no šalio se ili ne, kasnije se ispostavilo je bio totalno u krivu.

Nadin menu prvi je kušao Andrej. ´Imajući u vidu da je sve sirovo, sve je iznenađujuće dobro!´, bio je oduševljen. Nada se zahvalila na komentaru. ´Ovo je jako dobro uspjelo, ali apsolutna zvijezda ovog cijelog ´raw food´ festivala što imam ispred sebe je ova torta ovdje!´, nastavio je. Nada se odlučila za tortu od limete u kojoj je koristila avokado, agavin sirup i maslac od kokosovog oraha jer ima specifičan okus. ´Ovo jelo je izuzetno!´, zaključio je Andrej. Simpatična glumica je bila oduševljena njegovim komentarima koja gledatelje želi nagovoriti da pređu na sirovo, ali zbog njihovog dobra.

´Ovo je super kolač!´, rekao je Dino uz opasku da mu je malo preslatko. Za juhu vjeruje da je jako zdrava, ali bi volio da je ukusnija. ´Za kolač ću vas još pitati recept, jer je stvarno izvrstan! Samo malo manje sladak!´, poručio je Nadi na kraju.

´Ja sam sretan čovjek!´, započeo je proglašenje Radovan koji je u ovom izazovu jeo fino, a za kandidate je imao samo riječi hvale. Uz manje pogreške, Dinu je kuhanje bilo izvrsno: ´Ako se dalje tako nastavi, ovo će biti jedna prekrasna sezona MasterChefa´.

Unatoč onome što je mislio na početku kad su mu kandidati prezentirali jela i onome što je probao te onome što je sam sebi u glavi zamišljao, Andrej je proglasio pobjednicu izazova - Nadu! ´Ono što nas je najviše pogodilo je bila vaša torta, moram reći da je zbilja bila posebna i iznenađujuća!´, obrazložio je odluku žirija. Nada misli da je torta sve oduševila zbog zdravih sastojaka i đumbira koji joj daje poseban okus.

Radovan ju je simpatično upozorio da ne pretjera: ´Pusti mene da jedem neko meso s roštilja!´. Simpatična Nada se slaže sa svim njegovim komentarima, a svojim kombinacijom zdravih i ukusnih jela žiriju i javnosti se zasigurno upečatljivo predstavila, a i osigurala svoju prednost u sljedećem izazovu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene