ma tko ga ne bi volio?

Veliko srce holivudskog dobrice: Nije htio da se dozna što je napravio, a zbog toga je sada svima još draži!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Keanu Reeves je donirao 70 posto milijunske zarade od filma "Matrix" za istraživanje leukemije s kojom se 10 godina borila njegova sestra.

Holivudski miljenik Keanu Reeves donirao je 70 posto zarade od prvog filma iz franšize "Matrix" iz 1999. godine za istraživanje lijeka za leukemiju, piše Daily Mail.

Pogledaj i ovo Keanu Reeves stiže omiljeni glumac Keanu Reeves dolazi u Hrvatsku sa svojim bendom, evo gdje i kada će nastupiti holivudska zvijezda!

Za ulogu je unaprijed je plaćen 10 milijuna dolara te je sveukupno od prvog dijela filma zaradio 35 milijuna dolara, a na donaciju se odlučio jer se njegova mlađa sestra Kim borila s leukemijom.

Bolest joj je dijagnosticirana 1991. godine i Keanu je tada preuzeo brigu o njoj, a leukemiju je nakon 10 godina uspjela pobijediti. Glumac je na liječenje sestre navodno potrošio oko 5 milijuna dolara, a zbog toga je odgađano i snimanje nastavka "Matrixa".

Keanu je pokrenuo i dobrotvornu organizaciji za pomoć oboljelima od leukemije.

"Ne volim vezati svoje ime uz to, ali pomažemo nekoliko dječjih bolnica i istraživanjima o raku", kazao je jednom prilikom glumac koji se ne voli razmetati bogatstvom i slava ga nije puno promijenila.

Iako na računu ima stotine milijuna dolara, ne živi u vili, nema tjelohranitelje, nosi običnu odjeću, voli se voziti podzemnom željeznicom i pomaže beskućnicima s kojima često popije i pivo.

Slavi i kao jako skroman tip koji je, za razliku od glumaca koji se svađaju zbog honorara i zbog premalo novca odustaju od projekata, pristao na manju plaću za filmove "The Replacements" i "Đavolji odvjetnik", kako bi Gene Hackman i Al Pacino dobili veću svotu, a istovremeno se ne bi premašio budžet.

Inače, Keanua trenutno možemo gledati u novom nastavku franšize koja ga je proslavila - "Matrix: Uskrsnuće".

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Madonna (Foto: Getty Images) Madonna (Foto: Getty Images) Madonna (Foto: AFP) Madonna (Foto: AFP) +0 Madonna (Foto: AFP) Celebrity Mrzovoljna diva bez trunke šminke se pojavila u lunaparku s 36 godina mlađim dečkom, očito je da joj ništa nije bilo po volji

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene