Ljubav je bila jača

Japanska princeza Ayako zbog ovog se muškarca odrekla bogatstva i titule

Japanska princeza Ayako udala se za pučana (Foto: APTN) Japanska princeza Ayako udala se za pučana (Foto: APTN) APTN 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Japanska princeza Ayako udala se za pučana (Foto: APTN) Japanska princeza Ayako udala se za pučana (Foto: APTN) Japanska princeza Ayako udala se za pučana (Foto: APTN) +0 Japanska princeza Ayako udala se za pučana (Foto: APTN) Galerija

Princeza Ayako u Keija Moriya zaljubila se prije nešto više od godinu dana.

Ona nije jedina koja je napustila japansku kraljevsku obitelj zbog ljubavi.

Pogledaj i ovo Sarah Hyland i Wells Adams - 3 Baš lijepo! Slatka buntovnica iz hit serije stala pred oltar, nju i partnera vjenčao poznati kolega s ekrana!

No, 28-godišnja princeza Ayako svakako je najpoznatija takva članica koja se upravo udala za svog odabranika, 32-godišnjeg Keija Moriya.

Princeza Ayako kći je pokojnog princa Takamada, rođaka cara Akihita. A kada se zaljubila u supruga pučana, dobrovoljno se odrekla titule, obaveza i prava koje uživaju članovi carske obitelji. No, ljubav je bila jača od svega.

Ayako i Kei upoznali su se preko roditelja koji su zajedno radili u građanskoj organizaciji za ljudska prava, a zajedno su nešto više od godinu dana. I njezina sestra, princeza Noriko, prije nekoliko se godina udala za pučana, a sljedeće godine će to napraviti i princeza Mako, najstarija unuka cara Akihita, koja kao pučanka živi posljednjih godinu dana.

Iako niti jedna od njih neće imati prava na nasljedstvo, svaka je s odricanjem od titule dobila jednokratnu isplatu za početak novog života. U slučaju princeze Ayako radilo se o iznosu od oko milijun dolara.

Stanje u japanskoj kraljevskoj obitelji nije najbolje, jer doživljava manjak muškaraca. Stroga pravila japanske monarhije nalažu da tron može naslijediti samo muški potomak, ali pokreću se rasprave o modernizaciji koja bi omogućila nasljeđivanje ženskih članova obitelji.

Sve veća zabrinutost oko smanjivanja kraljevske obitelji mogla bi požuriti takve promjene, iako su konzervativci duboko otporni na tako nešto.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Young Greatness (Foto: Instagram) Young Greatness (Foto: Instagram) Young Greatness (Foto: Instagram) Young Greatness (Foto: Instagram) +0 Young Greatness (Foto: Instagram) Celebrity Tragedija i velika tuga: Čestitao kćeri 14. rođendan, nekoliko dana poslije ubijen na ulici

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Marko i Branka Grubnić (Foto: Instagram) Marko i Branka Grubnić (Foto: Instagram) Marko i Branka Grubnić (Foto: Instagram) Marko i Branka Grubnić (Foto: Instagram) +3 Marko Grubnić (Foto: Instagram) Celebrity Marko Grubnić i mama Branka harače Milanom, no nekada su izgledali potpuno drugačije

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene