Najposjećenija kuća

NJEGOV DUH i dalje obilazi kuću u kojoj je živio

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Slavni pjevač preminuo je 1977. godine, a njegova kuća postala je najposjećenija odmah nakon Bijele kuće.

Kralj rocka Elvis Presley preminuo je 16. kolovoza 1977. godine. Dok jedni tvrde da je Elvis lažirao svoju smrt kako bi se povukao iz javnosti, drugi pak često viđaju njegov duh koji, kako tvrde, nikada nije napustio imanje koje je toliko volio i na kojem je sahranjen. Elvis je kupio 'Graceland' 17. ožujka 1957. godine i imanje je platio 102.500 dolara, iako je za nadogradnju i adaptaciju potrošio dodatnih 500 tisuća dolara.

Pogledaj i ovo Priscilla i Elvis Presley - 1 ''On to ne bi mogao...'' Od njega se rastala kad je imala samo 28 godina, a evo i zašto poslije Elvisa više ni s kim nije stala pred oltar!

Danas ulica u kojoj se kuća, koja je pretvorena u muzej, nosi Elvisovo ime, a s obzirom na to da je kralj sahranjen na imanju, ne čudi podatak da je 'Graceland' najposjećenija kuća u Americi, odmah nakon Bijele kuće i godišnje je posjeti više od 700 tisuća ljudi. Imanje je prava meka za sve ljubitelje rocka i pokojnog kralja, a zanimanje za 'Graceland' još je više poraslo nakon što su krenule glasine kako se Elvisov duh često ukazuje na imanju. Brojni istraživači paranormalnog pokušali su 'uhvatiti' Elvisov duh, neki su ga čak fotografirali i snimili video kamerama.

Brojni svjedoci tvrde kako su vidjeli Elvisa u vojnoj uniformi kako ulazi na imanje, drugi su pak pitali vodiče tko je čovjek obučen u Elvisa kojeg su vidjeli kroz prozor. Na imanji nema čovjeka koji imitira Elvisa i koji je dio turističke ture, tako da je zaključak jasan, posjetitelji su vidjeli Elvisovog duha! Neki posjetitelji kuće tvrde kako su čuli da Elvis pjeva na gornjem katu, ali turistički vodiči kažu kako se radi samo o mašti. Svake godine na obljetnicu pjevačeve smrti broj viđenja njegovog duha naglo raste što se može opravdati brojem posjetitelja koji nikada nisu prežalili Elvisovu smrt. Postoji priča koju je potvrdilo čak devet osoba. Tijekom razgledavanja Elvisove kuće, on se navodno pojavio iza njih i pitao ih što rade u njegovoj kući.

Priče ljudi koji su navodno vidjeli Elvisov duh su brojne i gotovo svakodnevno pojavi se neka nova. Jedan je medij objasnio da se Elvis i dalje pojavljuje na svom imanju jer nije stago dovršiti neke važne poslove za života. Isti medij tvrdi kako će Elvisov duh pronaći mir onog trena kad bude smatrao da je završio sve ovozemaljske poslove.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene