Sanguis Bibimus

BIO JE PETAK 13. - ispred njega zloslutni znak 'Ommen 66,6 km'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kada se 1976. pojavio u kinima, film 'The Omen' (Predskazanje) postao je ogroman hit i zaradio 60 milijuna dolara, ali ono što se događalo oko filma obilježilo ga je zauvijek.

'The Omen' (Predskazanje) horor film redatelja Richarda Donnera iz 1976. priča je o dječaku Damienu Thornu, Antikristu osobno! Pjesma 'Ave Satani' Jerrya Goldsmitha osvojila je filmsku nagradu Oscar i dan danas se smatra jednom od najjezivijih pjesama komponiranih za film. Pjesma toliko jeziva da je ni oni najhrabriji ne žele slušati u mraku.

Pogledaj i ovo PR borba za nasljedstvo Toni Collette i Anna Faris bore se za bogatstvo u komediji "Nasljedstvo"

U filmu se pojavljuju velika glumačka imena poput Gregory Pecka, Davida Warnera, Lee Remick, a glumac Harvey Spencer Stephens imao je samo 4 godine kada su ga izabrali za ulogu. Nakon 'The Omena' snimio je još samo jedan film.

Kada se igrate s Antikristom dogode se jezive stvari

 

Bez obzira na popularnost i odličnu zaradu, zbog raznih misterioznih događaja koji su okruživali filmsku ekipu i sam film, nastao je termin 'Prokletstvo predskazanja'. 'The Omen' gotovo može stati rame uz rame s 'Istjerivačem đavola' kada su u pitanju nesreće i čudne koincidencije. Filmovi koji se bave demonima, a u ovom slučaju Antikristom osobno, čini se kao da privlače lošu sreću. Daleko od toga da takva reputacije ne pomaže filmu, ali stvari koje su se događale su stvarne i prilično jezive.

Znak sa neba - grom je udario glumca i producenta, samo su čudom preživjeli

Dva mjeseca prije početka snimanja, sin glumca Gregory Pecka izvršio je samoubojstvo, a sam Peck izbjegao je zrakoplovnu nesreću kojoj su svi putnici i članovi posade poginuli, tako što je iz nekog razloga otkaza rezervaciju. Nekoliko tjedana kasnije, zrakoplov u kojem se nalazio scenarist David Seltzer udarila je munja. Taj je doživljaj opisao kao najgorih pet minuta u životu. Isto to dogodilo se nekoliko tjedana kasnije i izvršnom producentu Maceu Neufeldu.

Stvari su nakon toga poprimile još jeziviju notu

Tijekom snimanja, restoran i hotel u kojem su boravili članovi filmske ekipe bombardirali su aktivisti IRA-e, samo pukom srećom nitko nije nastradao. U filmu se nalazi scena u kojoj majmuni napadaju automobil u kojem se nalaze Damien i njegova majka. Dreser koji je radio sa životinjama na setu poginuo je kada ga je napao lav. Očevici tvrde kako je prizor bio i više nego jeziv.

 

Čak je i redatelj John Moore, koji je radio remake filma 2006. imao velikih problema. Proveo je cijeli dan snimajući scenu u kojoj otac na Damianu nalazi znak Antikrista 666. Kada he filmsku traku poslao u laboratorij ona je misteriozno uništena. Nitko od zaposlenih nije mogao odgovoriti što se u stvari dogodilo. Još jedna zanimljiva stvar vezana uz verziju filma iz 2006. je ta da je brat glumca Petea Postlethwaitea misteriozno umro nakon što je u kartaškoj igri izvukao tri šestice.

Film je prestravio milijune, ali ekipu koja je na njemu radila prestravilo je nešto drugo

U jednoj sceni u filmu, kamion se pokrene sam od sebe, a staklo koje se nalazilo u prikolici glumcu odrubljuje glavu. Redatelj sigurno ni u krajnjem ludilu nije mogao zamisliti da bi se nešto slično moglo dogoditi i u stvarnom životu. Događaj koji slijedi definitivno je najjeziviji dio 'Prokletstva predskazanja'. Scenograf John Richardson i njegova asistentica Liz Moore vozili su se kroz Nizozemsku kada je na njih naletio kamion, vjetrobransko staklo doslovno je prepolovilo Liz. John je preživio sudar i kada je izlazio iz smrskanog automobila ugledao je znak na cesti - Ommen 66,6 km. Da stvar bude još gora, sve se dogodilo petka 13. 1976. godine!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene