Nesvakidašnji osvrt

Nagrađivani redateljski prvijenac Sare Hribar i Marka Šantića "Lada Kamenski" stiže u hrvatska kina

Film \ Film \"Lada Kamenski\" (Foto: Vjekoslav Skledar) Vjekoslav Skledar 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Film \ Film \ Film \ +0 Film \ Galerija

Redateljski prvijenac Sare Hribar i Marka Šantića pruža nesvakidašnji osvrt na položaj žena i odnose na filmskoj sceni, a osvojio je i nekoliko nagrada za najbolji film, režiju i glumu.

Kakve veze imaju filmska scena i tvornica Kamensko? Iako se ova dva svijeta naizgled čine nedodirljiva, da tome nije tako pokazuje film "Lada Kamenski“ iz pera scenaristice i redateljice Sare Hribar i redatelja Marka Šantića.

Pogledaj i ovo showbuzz Sjajna Ksenija Skromna Ksenija Marinković: Kakva slava, otplaćujem kredit!

Priča o izboru glumica koje trebaju igrati radnice tvornice u stečaju ustvari je i priča o Kamenskom, nekada ponosu tekstilne industrije a danas simbolu propale pretvorbe i privatizacije koji su uništili državu. Ipak, kako kaže mlada redateljica, usprkos teškoj temi film pokazuje i onu vedriju stranu.

"Tijekom snimanja cijela ekipa upoznala je i družila se s radnicama Kamenskog, predivnim ženama koje ni u najtežim trenucima nisu izgubile optimizam te, na neki način, postale inspiracija svima nama u borbi za bolje sutra. Tu njihovu energiju nastojali smo prenijeti u filmske likove i što realističnije dočarati današnji položaj žena, ali i njihovu situaciju u svijetu sedme umjetnosti“, izjavila je Sara Hribar.

"Lada Kamenski“ premijeru je imala na 65. pulskom filmskom festivalu na kojemu je dobila nagradu Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA za najbolji hrvatski dugometražni film, kao i Zlatnu Arenu za scenarij.

Sara Hribar dobila je nagradu Breza za najboljeg debitanta, a za ulogu treće glumice Zlatnu Arenu za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je Doris Šarić Kukuljica. Film je uvršten i u konkurenciju 42. Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, u kategoriji debitantskih filmova.

Uloge u filmu tumače Frano Mašković, Nataša Dorčić, Ksenija Marinković, Doris Šarić-Kukuljica, Dijana Vidušin i Ana Maras Harmander. Producenti filma su Jure Pavlović i Bojan Kanjera.

"Lada Kamenski“ u kinima se počinje prikazivati 7. ožujka.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Lil Kim (Foto: AFP) Lil Kim (Foto: AFP) Lil Kim (Foto: AFP) Lil Kim (Foto: AFP) +5 Lil Kim (Foto: AFP) Celebrity Unakažena glazbenica pokazala bujni dekolte, njezina pojava izazvala šok i nevjericu

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Celine Dion (Foto: AFP) Celine Dion (Foto: Instagram) Celine Dion, Pepe Munoz (Foto: Profimedia) Celine Dion i suprug (Foto: Profimedia) +6 Celine Dion (Foto: Getty) Celebrity Drastično je smršavjela i čudno se ponaša u javnosti: Ona se smješka, ali fanovi su zabrinuti za nju

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Jadranka Kosor (Foto: Twitter) +0 Jadranka Kosor (Foto: Twitter) Celebrity Jadranka Kosor objavila novu fotografiju iz prošlosti i pokazala noge: ''Kao Sophia Loren!"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene