Već je ušla u povijest

Najglamuroznija noć u Hollywoodu: Sve što trebate znati o ovogodišnjoj dodjeli Oscara

Ilustracija (Foto: AFP) Ilustracija (Foto: AFP) Afp 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Ilustracija (Foto: AFP) Galerija

Dodjela Oscara ove će godine biti bez voditelja, a tu je i niz nominacija koje nisu uobičajene.

Ovogodišnja, 91. dodjela najprestižnije filmske nagrade na svijetu Oscar, koju dodjeljuje Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti bit će održana u noći s nedjelje na ponedjeljak 24. veljače u Dolby Theatru u Hollywoodu.

Pogledaj i ovo Blanca Blanco (Foto: Profimedia) Namjerno ili? Ups! Djeluje li i vama poznato ovaj pad? Glumica se spotaknula o haljinu i završila na stepenicama

Dodjelu nagrada pratite uživo OVDJE. 

Ono što je zanimljivo je da će ovogodišnji Oscari po prvi puta u povijesti biti održani bez voditelja. Naime, gledatelje pred malim ekranima i publiku u Dolby Theatru kroz dodjelu je trebao voditi glumac Kevin Hart, no on se povukao nakon homofobne izjave od prije nekoliko godina na račun LGBT zajednice.

A tu je i niz nominacija koje nisu uobičajene.

Tako je recimo i prvi put u povijesti jednoj pjevačici, točnije Lady Gagi, pošlo za rukom da postane prva osoba koja je u istoj godini nominirana u kategoriji Najbolje glavne glumice i Najbolje pjesme u filmu redatelja Bradleya Coppera "Zvijezda je rođena". Lady Gaga slovi kao favoritkinja za osvajanje nagrade za drugu navedenu nominaciju, zahvaljući pjesmi "Shallow" koja je osvojila srca obožavatelja diljem svijeta, a za koju je dosad nagrađena i s nagradom Grammy, Zlatni globus i BAFTA.

Film "Black Panther" iz Marvelove radionice prvi je film o superjunaku nominiran u kategoriji Najboljeg filma i to deset godina nakon što je Američka filmska akademija u toj kategoriji zanemarila film "Vitez tame". "Black Panther" je uz to i film s najvećom zaradom u 2018. godini, koja iznosi čak 1,3 milijarde dolara.

Proslavljeni američki redatelj Spike Lee ove je godine prvi put nominiran u kategoriji Najboljeg redatelja zahvaljujući filmu "BlacKkKlansman". Dosad je bio nominiran samo u kategorijama za Najbolji originalan scenarij te za Najbolji dokumentarni film. 2015. godine dodijeljen mu je počasni Oscar.

Povijest će ove godine ispisati i film "Roma" kao prvi Netflixov film u toj kategoriji, isto kao i u kategorijama za Najboljeg redatelja, Najbolji scenarij, Najbolji strani film, Najbolji produkcijski dizajn, Najbolji sound editing i Najbolji sound mixing. Producentica "Rome" Gabriela Rodriguez je prva latinoamerikanka koja je zaradila nominaciju u kategoriji Najboljeg filma. Uz nju je redatelj Alfonso Cuaron prvi čovjek nomiran u kategorijama za Najboljeg redatelja i Najbolju fotografiju.

U kategoriji za Najbolju glumicu nominirana je Glenn Close koja je trenutna jedina živuća glumica s najviše nominacija koja nikad nije osvojila zlatni kipić. Ove je godine nominirana za ulogu u filmu "The Wife".

Sve navedeno je dodatni razlog za uzbuđenje i gledanje ovogodišnje dodjele jer filmska povijest je već ionako i ovako ispisana za sva vremena. 

Tko je sve nominiran za dodjelu nagrada Oscar 2019 pogledajte OVDJE. 

Dodjelu nagrada pratite uživo ovdje

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Lawrence (Foto: Getty Images) Jennifer Lawrence (Foto: Getty Images) Jennifer Lawrence (Foto: Getty Images) Jennifer Lawrence (Foto: Getty Images) +7 Jennifer Lawrence (Foto: Getty Images) Oscar 2019 Jedan od najurnebesnijih trenutaka s dodjele Oscara možemo zahvaliti slavnoj plavuši

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Blanca Blanco (FOTO: Profimedia) Blanca Blanco (Foto: Getty) Blanca Blanco (Foto: Getty) Blanca Blanco (FOTO: Profimedia) +0 Blanca Blanco (FOTO: Getty) - 2 Celebrity 2017. je pokazala međunožje na Oscarima, a od tada pažnju privlači golišavim izdanjima i fotkama

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Glenn Close i Michael Douglas (Foto: Getty Images) Glenn Close i Michael Douglas (Foto: Getty Images) Glenn Close i Michael Douglas (Foto: Getty Images) Glenn Close (Foto: Getty Images) +5 Glenn Close (Foto: Getty Images) Zanimljivosti Susret poslije 30 godina: Evo kako zvijezde jednog od najpoznatijih erotskih trilera izgledaju danas

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene