Zvijezda malih ekrana

Zašto je Igor Mešin jedva dočekao ulogu korumpiranog župana i bi li se ikad okušao u politici? Evo što nam je rekao

Igor Mešin - 2 Igor Mešin - 2 DNEVNIK.hr 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Igor Mešin - 1 Igor Mešin - 3 Igor Mešin - 2 Igor Mešin, Indira Levak, Nives Celzijus i Goran Navojec - 3 Igor Mešin (Foto: Dnevnik.hr) Igor Mešin +0 Goran Navojec, Nives Celzijus, Igor Mešin Galerija

Jedno od omiljenih lica s malih ekrana već godinama vodi nas kroz brojne emisije, utjelovljuje različite likove, a odnedavno se okušao i u ulozi člana žirija u showu "Tvoje lice zvuči poznato". Je li taj žiri stolac uistinu toliko vruć koliko se čini? Bi li se ikad okušao u politici? Zašto je jedva dočekao ulogu negativca u dramskoj seriji ''Dar Mar'' te što, kao kazališni umjetnik, misli o okupljanju mladih ispred HNK-a, Igor Mešin otkrio je Sanji Kuzmanović.

Pamtimo ga još iz vremena kad je bio zadužen za prijevoz bolesnika u Našoj maloj klinici, a potom je zasukao rukave i primio se kuhače u Masterchefu. No unatoč brojnim ulogama koje je ostvario na malim ekranima i kazališnim daskama, vjerojatno prva asocijacija na Igora Mešina bit će vam odijelo i svjetla reflektora naših mnogobrojnih pozornica kojima se ovaj voditelj kreće kao riba u vodi.

Pogledaj i ovo Enis Bešlagić Jeste li gledali? Enis Bešlagić otkrio tajnu koju su on i Mešin čuvali sa seta omiljene Naše male klinike: "Samo da znate..."

''Kad sve zbrojimo, od Klinike do ovog danas, 10 godina, možda čak i koja više, ali dobro, nećemo u detalje... Počelo je s Klinikom, jednim od najboljih projekata koji sam radio dosad, stvarno je to bilo, i lagano se nadovezalo jedno na drugo, jedan show, kviz, drugi show, serija i, evo, sad sam nakon dugo vremena opet u dramskom programu'', priča Igor. 

Ovoga tjedna imali smo ga prilike vidjeti i u dramskoj seriji "Dar Mar". Ulogu negativca, nakon dugo vremena, jedva je dočekao.

''Uglavnom nisam baš previše negativaca igrao, a negativac valjda kao negativac daje više mogućnosti da se izrazite. S negativcima se čovjek može malo više opustiti i dati si malo više slobode'', objasnio je. 

A uloga korumpiranog župana za to je, čini se, dušu dala. No s njom se i nije baš lako poistovjetiti.

''On je političar, župan, korumpiran, nije ga briga za druge, misli samo na sebe. Dosad se, nadam se, nisam još nigdje našao s njim, a nadam se da u životu ni neću, vjerujem da me politika neće vidjeti'', zaključio je. 

No zato mu inspiracije, šali se, ne nedostaje.

''Da, inspiracije imam koliko god. Čim se probudim, ja imam nešto inspirativno za svoj lik. Ne trebam ni upaliti televizor ni pročitati novine, odmah nešto iskoči, tako da inspiracije čak ima i previše. Ne treba mi čak toliko za lik koliko je ima u Hrvatskoj, dosta bi mi bilo i malo manje'', kaže. 

Nakon što smo ga dugi niz godina gledali u ulozi voditelja, došlo je vrijeme da se i Igor okuša u vrućem stolcu žirija showa ''Tvoje lice zvuči poznato''. 

''Evo, to mi je također nešto novo, nakon godina voditeljstva sam član žirija. Ne mogu reći da mi je lako, uvijek je lakše izgovoriti nešto što ti netko napiše nego nekoga ocjenjivati. Znao sam nekad neke zamjerke imati na žiri, pretpostavljao sam koliko im je teško, ali to mi se sad sve obilo o glavu i sad sam ja u toj koži'', kaže. 

Pozitivna strana nove uloge je ta što, šali se, napokon ne mora više stajati. No trenutačno, nastavlja u revijalnom tonu, ne prestaje trčati. Naime, razapet je između televizijskih i kazališnih angažmana, ali to je, kaže, jedva je dočekao.

''Ima sad puno obveza, ali to je sad stvarno napokon. Taj tempo, kazalište, televizija, predstava, proba, show mi odgovara. Nije mi to teško i napokon se vraćam u neku svoju normalu'', kaže. 

Iako ga pojam ''novog normalnog'' pomalo plaši, u trenutačnoj situaciji najviše suosjeća s mladima.

''Mladi su izuzetno frustrirani, znam. Imam jednog doma pa vidim, toliko su bili zaključani u kući, nisu išli na faks, bili su odvojeni jedni od drugih, puni su energije. Lako nama u godinama, meni nije nikakav problem spavati cijeli dan'', kaže. 

Ipak, kao kazalištarac, strogo osuđuje neodgovorno druženje mladih ispred HNK-a, iza kojeg ostaju smeće i grafiti.

''To što ostavljaju iza sebe, eh… Ne mogu ih braniti, ne mogu ih rehabilitirati, ali mogu im poručiti da uzmu vrećice i da počiste iza sebe. Svašta bih im mogao preporučiti, ono što i ovom svom doma preporučujem, a koliko će to doći do njih… Svi smo bili blesavi kao mladi, svi su nas savjetovali i pričali, mi smo radili po svom, naravno da smo mislili da smo najpametniji.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene