što nas sve očekuje?

Ove godine na dodjeli Oscara nema crvenog tepiha, a u pripravnosti je i krizni tim koji je nedavno osnovan

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Oscari - 3 In Magazin: Oscari - 2 In Magazin: Oscari - 4 In Magazin: Oscari - 5 In Magazin: Oscari - 6 In Magazin: Oscari - 1 Oscar 2023 Blanca Blanco (FOTO: Profimedia) Blanca Blanco (FOTO: Profimedia) +0 Ilustracija (Foto: AFP) Galerija

Još nas dva dana dijele od najglamuroznije večeri u godini - dodjele Oscara. Glancaju se zlatni kipići, pripremaju toalete, jelovnik za zvijezde već je spreman. Očekuju nas i neki noviteti, a jedan od njih je i da brojni uzvanici ove godine neće hodati crvenim tepihom. Zašto je tomu tako i zbog čega je Akademija osnovala krizni tim za incidentne situacije, saznajte u pregledu Matee Slogar.

Najpoznatijim tepihom na svijetu, onim oskarovskim, ove godine holivudske zvijezde će, umjesto crvenim, šetati tepihom boje šampanjca.

Pogledaj i ovo Dodjela Oscara 2014. godine - 4 Svi su željeli taj selfie Možete li vjerovati da je prošlo 10 godina od ove fotografije? Srušila je internet u par minuta i ispisala modernu povijest!

Za najglamurozniju filmsku večer u godini u tijeku su posljednje pripreme. Prošle godine ceremoniju je zasjenio šamar Willa Smitha Chrisu Rocku, a na tu temu našalio se ovogodišnji domaćin dodjele Oscara.

"Mislim da je ovo sjajno. Ljudi se pitaju hoće li ove godine biti problema? Hoće li biti nasilja ove godine, a nadamo se da neće biti. Ali ako bude, mislim da je odluka da idemo uz tepih boje šampanjca, a ne crveni tepih, pokazuje koliko smo uvjereni da neće biti prolivene krvi", izjavio je Jimmy Kimmel, domaćin ceremonije dodjele Oscara 2023.

U nedjelju 12. ožujka saznat ćemo u čije će ruke najvažniji zlatni kipić, a što će zvijezde na ekskluzivnoj proslavi nakon dodjele jesti i piti, već se sada zna.

"Na jelovniku imamo mnogo različitih jela, od 35 do 40 različitih jela. Dakle, ako je netko veliki nepoznati vegetarijanac, imamo nešto. A onda sam doveo našeg kuhara Elliota iz Londona, iz Cuta u Londonu, i on danas priprema neka engleska jela, poput hrskave ribe i krumpirića s malo umaka od octa. A onda priprema engleski trifle za desert s našim slasnim Harryjevim bobicama i goveđi Wellington s duxelleom od gljiva i Madeira umakom od tartufa. A sada imamo Miyazaki govedinu, koja je najbolja japanska govedina", otkrio je chef Wolfgang Puck.

Za svakoga ponešto jer za zvijezde se ne štedi. Ovaj chef na Oscarima kuha već 29 godina i vrlo dobro zna kakav se spektar jela očekuje. Mnogi, naravno, imaju svoje preferencije i zahtjeve pa valja zadovoljiti baš svačije nepce.

"Mi smo sretni što kuhamo za najveći događaj - nema mnogo većih događaja od Oscara i sve su zvijezde ovdje. Ljudima se dodijele Oscar, nakon toga su svi jako gladni i dođu jesti u našu plesnu dvoranu", istaknuo je Puck.

Isto je i kada je o pićima riječ. Od vina i šampanjca pa sve do koktela.

"Za svakoga imamo ponešto. Tako ćete pronaći svijetle, osvježavajuće koktele, neke poznate baze, poput margarite ili Palome. Ali naravno, sve ćemo ih doraditi u svom stilu", otkrio je koktel -majstor Charles Joly.

S nestrpljenjem se iščekuju i modne kombinacije koje će zvijezde u nedjelju odjenuti. Uz neutralnu boju tepiha koji ove godine nije crven, kreacije će više doći do izražaja.

"Moda se temelji na vibracijama, a to su osoba i njezina vibracija koju odaje i odgovara li ono što nose njima i njihovoj vibraciji i mogu li to spojiti u cjelinu. Podjednako se radi o osobi i načinu na koji nosi odjeću i voli ju nositi umjesto da dopušta odjeći da nosi nju. Želiš biti jednako velik kao odjeća koja nosiš", smatra influencer Curtis Newbill.

Sve oči u nedjelju bit će uperene u 95. dodjelu Akademije. Ove je godine osnovala krizni tim koji će biti spreman u slučaju bilo kakvog incidenta. Iako je prošle godine osvojio Oscar za najboljeg glumca, Will Smith ove godine neće prisustvovati. Zbog prošlogodišnjeg šamara Akademija mu je zabranila dolazak idućih 10 godina.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 2 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 1 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 3 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 4 +30 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 5 Celebrity Franka i Ćorluka snimljeni u rijetkoj zajedničkoj šetnji Zagrebom, a sa sobom su poveli i najslađe društvo

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Jonah Hill - 4 Jonah Hill - 2 Jonah Hill - 1 Jonah Hill - 3 +13 Jonah Hill - 2 Nekad i sad Oduvijek je privlačio pozornost svojim izgledom, a nova drastična promjena zasjenila je i zapuštenu bradu zbog koje ga nije lako prepoznati

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene