Završio 13. INmusic

Oko sto tisuća ljudi uživalo na Jarunu: Mnogi složni oko najuzbudljivijeg trenutka festivala

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Trodnevi INmusic festival završio je noću sa srijede na četvrtak uz nastupe Interpola i Alice In Chains, a 13. najveći hrvatski open-air festival ponovno je na zagrebački Jarun privukao brojne posjetitelje, kojih je i ove godine, po procjeni organizatora, bilo blizu sto tisuća.

Posljednjeg dana festivala kao najveće zvijezde nastupili su newyorški Interpol, koji su još početkom milenija s prvim albumom "Turn on the Bright Lights" postali predvodnicima tadašnjeg post-punk revivala. Njihov nastup u Hrvatskoj jedan je od rijetkih koncerata koji su održali ove godine, a na INmusicu su odsvirali program temeljen uglavnom na prva dva albuma.

Pogledaj i ovo Bombay Bicycle Club na INmusicu 2014. - 1 nastupio i 2014. Bombay Bicycle Club nakon povratka na glazbenu scenu vraća se i na INmusic festival!

INmusic, prema dugogodišnjoj tradiciji, ni ove godine nije zaobišla kiša koja je ipak počela padati tek na kraju nastupa Interpola.

Veterani gruge scene Alice In Chains nastavili su više-manje uspješnu karijeru i nakon smrti neprežaljenog Laynea Staleya, a albumima koje su snimili s novim pjevačem Williamom DuVallom uspjeli su vratiti naklonost publike i kritike. Naravno, posjetiteljima na Jarunu najbolje su "legli" njihovi legendarni hitovi iz devedesetih, kao što su "Man In the BoX", "No Excuses", "Would?" i "Nutshell".

Američki indie psihodeličari Portugal. The Man na OTP World stageu su pokazali zašto ih svrstavaju među najzanimljivije rock sastave novije generacije, a raspoloženje je posebice podigao jedan od najvećih hitova protekle godine "Feel It Still".

Osim njih nastupili su General Elektriks, PINS, Tschegue, Super Besse, She Loves Pablo, Moskau, Sana Garić, Killed A Fox, Cubies, Rens Argoa i Futurski, a brojni posjetitelji svratili su po porciju bezvremenskih rock hitova koji su se uz video-projekcije puštali u replici Teslina tornja.

Prvi dan festivala ostat će zapamćen prvenstveno po upečatljivom nastupu veterana Davida Byrnea, koji je publici predstavio svoj ovogodišnji album "American Utopia", te ih rasplesao s nekoliko starih hitova Talking Headsa, te po žestokoj svirci Josha Hommea i njegovih Queens of the Stone Age, koji su uz svoj novi album "Villains", otprašili i neke od provjerenih koncertnih favorita poput "Go With the Flow" ili "No One Knows".

Po ocjeni mnogih, najuzbudljiviji trenutak INmusic festivala #13 dogodio se u utorak kada su Nick Cave i njegovi Bad Seedsi očarali i preplavili emocijama prepunu livadu pred velikom pozornicom. Bio je to dan koji su također obilježili nogomet i gužve pred brojnim štandovima, a zapažen nastup održala je i američka kantautorica St. Vincent, koju je unatoč utakmici hrvatske reprezentacije pratio veliki broj posjetitelja.

Ove godine publici je prvi put ponuđeno i craft pivo, što organizatori ističu kao novost na europskoj razini, no užitak u ispijanju pića omiljenog na rock festivalima pomutili su dugački redovi na štandovima, kao i pred WC-kabinama, pa bi organizatori za iduće izdanje trebali razmisliti o poboljšanju festivalske infrastrukture. (Hina)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene