premijera spota

Pjesmom "Što je tužna tako ova noć" world music diva Amira Medunjanin najavljuje novi album

Amira Medunjanin Amira Medunjanin Foto: PR

For Him and Her – jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić.

World music diva Amira Medunjanin predstavlja prvi singl s novog studijskog albuma „For Him and Her”. Album je jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, velikanima kafanske glazbe ovih prostora.

Pogledaj i ovo Amira Medunjanin "zvijezde su na nebu" Tepaju joj da je kraljica sevdaha, no ona je skromna i otkriva zašto je preselila u Istru: "Fascinirana sam"

„Što je tužna tako ova noć” Tomina je pjesma objavljena davne 1971. godine, no do dana današnjeg nezaboravljena. Amirina interpretacija odiše iznimnim poštovanjem prema liku i djelu Tome Zdravkovića. Svojim veličanstvenim glasom Amira jednostavno očarava baš kao što je i Toma davno prije. Pjesma je kao i cijeli album snimljena u Bostonu (SAD), a na njemu su sudjelovala eminentna glazbena imena: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika) i Vladimir Ćuković (violine).

U knjižici izdanja „For Him and Her” ugledni glazbeni novinar, kritičar i publicist, Petar Peca Popović piše: „Nije slučajno ova ploča posveta Tomi i Silvani. Ima u njihovim putevima i životima, prijateljstvu i saradnji nešto što toj muzici i zajedničkoj sudbini daje dimenziju prave bajke. Ako je on novokomponovanoj muzici navukao odelo gubitničke šansone, ona je tu tvorevinu satkanu od tuge i istine svojim nadahnućem i veštinom ozvaničila kao žensku verziju kafanske molitve.”

Crno-bijeli videospot u režiji Almira Abaza (Ideologija, Sarajevo) ispunjen je snimcima i fotografijama Sonje Dende i Vojislava Đorđića (Town Hill Colony) koji potpisuje i naslovnu fotografiju albuma.

Jednostavno nazvan For Him and Her, novi studijski album Amire Medunjanin (realiziran u suradnji s partnerom projekta Stars & More), očarat će vas. 

  1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Billy Zane (Foto: Getty Images) Billy Zane (Foto: Getty Images) Billy Zane (Foto: Profimedia) Billy Zane (Foto: Instagram) +0 Billy Zane (Foto: Getty Images) Celebrity Pamtimo ga kao zgodnog negativca u ''Titanicu'', a 23 godine kasnije kose više nema, ali ima koju kilu viška i poveći trbuh

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene