'Dianinih posljednjih 100 dana'

Pakistanac je bio ljubav njenog života: Objavljeni nepoznati detalji o princezi!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Britanski novinar Martin Bashir autror je dokumentarca "Dianinih posljednjih 100 dana". Prati posljednje dane života neprežaljene princeze Diane.

Ovog ljeta obilježit će se punih 20 godina otkako je preminula voljena princeza Diana,a njezin život i dalje intrigira javnost. Stoga je sa znatiželjom dočekan i novi dokumentarac, čiji je autor britanski novinar Martin Bashir, koji je s princezom davne 1996. godine vodio dugačak razgovor o njezinom životu. Dokumentarac je nazvan "Dianinih posljednjih 100 dana", a prikazuje njezino posljednje ljeto koje je provela kao slobodna žena, razvedena od princa Charlesa. Magazin Elle donio je pet činjenica koje nismo znali o Diani, a koje prikazuje spomenuti dokumentarac.

Pogledaj i ovo Princeza Diana i Mohamed Al Fayed On ih je i upoznao Na skoro isti datum 26 godina nakon svog sina, preminuo je Mohamed Al Fayed, otac posljednjeg ljubavnika princeze Diane

Prema dokumentarcu, ali i prijašnjim svjedočenjima njenih bliskih ljudi, ljubav Dianina života bio je pakistanski liječnik Hasnat Khan. Iako su se jako voljeli, veza im je bila turbulentna te su često i prekidali. Liječnik se bojao njihovih kulturalnih razlika, ali i medijske pozornosti na koju nije bio spreman. Khan se bojao njihove veze.

Dodija Al Fayeda zamalo nikad nije upoznala. Naime, pristala je na ljetovanje na koje ju je pozvao Mohamed Al Fayed, Dodijev otac, iako se do zadnjeg časa dvoumila između ljetovanja s njima i ljetovanja s Guluom Lalvanijem, biznismenom s kojim je dotad izašla par puta. On je tvrdio da su bili u vezi, no Dianini prijatelji to su demantirali. Na kraju se odlučila za Al Fayeda, gdje je upoznala i njegovog sina Dodija.

Iako je mrzila medije, znala ih je okrenuti u svoju korist. Diana je često bila ljuta na novinare, smetala joj je pažnja fotografa i sve medijske naslovnice koje su je pratile. Osjećala se proganjano. Ipak, nekad je znala baš preko medija poslati poruku koju je htjela ili osvetiti se Charlesu za ponašanje.

Težak je odnos Diana imala s majkom, koja je preko Diane pokušavala ispraviti svoje krive životne izbore. Tako je forsirala Dianu da se uda za Charlesa, uvjeravavši ju da taj brak mora uspjeti. A nakon razvoda, stalno se protivila novim vezama svoje kćeri, a pogotovo s muškarcima islamske vjeroispovjesti, kakve je bio liječnik Hasnat Khan.

Među činjenicama koje dokumetarac navodi je i onaj da su se Diani često nametale određene odluke. Među njima je i ona da zapleše s Johnom Travoltom na jednoj večeri. Iako se željela plesati s plesačem Mikhailom Baryshnikovim, nametnut joj je holivudski glumac. Na legendarnoj fotografiji Diana se smiješi, no zapravo joj uopće nije bilo do smijeha.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene