Ispisao povijest s kultnim bendom

Klavijaturist Bijelog dugmeta Vlado Pravdić preminuo uoči 74. rođendana, tužnu vijest potvrdila njegova bliska prijateljica

Vlado Pravdić Vlado Pravdić Davor Puklavec/Pixsell 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Vlado Pravdić Bijelo dugme +0 Vlado Pravdić Galerija

Vlado Pravdić preminuo je u Splitu gdje je živio i radio tijekom posljednjih godina.

Glazbenik i klavijaturist Bijelog dugmeta Vlado Pravdić preminuo je u Splitu nakon borbe s teškom bolesti, a za medije u Bosni i Hercegovini tužnu je vijest potvrdila njegova bliska prijateljica.

Vlado je prema pisanju Avaza preminuo uoči svog 74. rođendana koji je trebao proslaviti 6. prosinca, a vijest o njegovoj smrti zatekla je obitelj, prijatelje i poznanike.

Vlado je posljednjih godina živio i radio u Splitu, kamo se doselio iz rodnog Sarajeva gdje je završio nižu glazbenu školu, pa upisao srednju glazbenu školu. Nakon toga je studirao fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu.

Glazbenu karijeru započeo je 1965. godine kao dio grupe Walkins, a svirao je u grupi Kost, Ambasadorima i Indexima. A upravo nakon jednog koncerta Indexa se sprijateljio s Goranom Brgovićem koji je u to vrijeme bio član grupe Jutro, kojoj se i Vlado tada pridružio. Nakon raspada nekolicina njezinih članova oformirala je Bijelo dugme 1974. godine, a sve ostalo je povijest.

Vlado je svirao na prva dva albuma "Kad bi bio bijelo dugme" i "Šta bi dao da si na mom mjestu", nakon čega je otišao služiti obavezni vojni rok u JNA. U grupu se vratio 1978. i ostao njezin član sve do 1987. godine kada se odlučio povući iz svijeta glazbe. 2005. godine sudjelovao je na oproštajnoj turneji Bijelog dugmeta.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Hana Huljić i Petar Grašo Hana Huljić i Petar Grašo Hana Huljić Tonči, Vjekoslava i Hana Huljić +25 Hana Huljić Celebrity Hana i Grašo čekaju drugo dijete? Oglasio se i Tonči Huljić: "Ja bih volio još unučadi!"

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Taylor Momsen - 8 Taylor Momsen - 7 Taylor Momsen - 4 Taylor Momsen - 13 +13 Taylor Momsen - 16 Nekad i sad Sve je osvojila kao slatkica s neobičnom frizurom, ali malo tko zna da je to glumica i iz hit-serije koja se nije propuštala, evo kako danas izgleda!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene