Oscar 2014

Istinite priče koje su postale pravi filmski hitovi

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Noć Oscara opako se približava, a prije nego i doznamo dobitnike pitamo vas – tko će dobiti zlatni kipić?

Koji od nominiranim filmova bi trebao osvojiti Oscara?

  • Američki Varalice
  • Kapetan Phillips
  • Dobri Dileri iz Dallasa
  • Gravitacija
  • Nebraska
  • Philomena
  • Vuk s Wall Streeta
  • 12 godina ropstva
  • Ona

Ukupno glasova:

Pogledaj i ovo showbuzz OSCAR 2014 Večeras UŽIVO na Dnevnik.hr-u pratite događaje s crvenog tepiha!

Prestižne nominacije za zlatni kipić u kategoriji najboljeg filma ostvarili su hitovi - Američki Varalice, Kapetan Phillips, Dobri Dileri iz Dallasa, Gravitacija, Nebraska, Philomena, Vuk s Wall Streeta, 12 godina ropstva i Ona.

No što vi mislite, tko će dobiti Oscara? Daj svoj glas u našoj anketi i prognoziraj pobjednika!

Najvažnija američka filmska nagrada dodjeljuje se ove nedjelje 2. ožujka. Budite s nama i UŽIVO prartite OSCAROVSKI CRVENI TEPIH.

Objavljena lista onih koji će gostovati na dodjeli Oscara

1.    Američki varalice

Smješten u zavodljivi svijet jednog od najpoznatijih skandala koji su potresli američku naciju, film 'Američki varalice' priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu (Bale) koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser (Adams) prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa (Cooper).

2.    Kapetan Phillips

Film snimljen prema istinitom događaju iz 2009. godine kada je grupa somalskih pirata otela američki teretni brod Maersk Alabama. Kroz jedinstvene leće redatelja Paula Greengrassa, radi se istovremeno o napetom trileru i kompleksnom portretu bezbrojnih posljedica svjetske globalizacije.

3.    Dobri Dileri iz Dallasa

Film je smješten u 1985. godinu, a radi se o električaru i povremenom jahaču bikova Ron Woodroof koji voli 'težak' život - previše puši, pije, uzima kokain i naravno uživa u seksu. Kad se na poslu ozlijedi i završi u bolnici doznaje da ima HIV i da će umrijeti u roku 30 dana.

4.    Gravitacija

Sandra Bullock glumi doktoricu Stone, koja odlazi na svoju prvu misiju u svemir, a George Clooney iskus¬nog astronauta Matta Kowalsokg kojem je ovo posljednji let. Međutim, prilikom rutinske svemirske šetnje dogodi se katastrofa i Stone i Kowalski se odvajaju od shuttla, lebdeći bespomoćno u beskrajnu tamu. Gravitaciju je režirao Alfonso Cuarón.

5.    Nebraska

Američka humoristična drama u kojoj glavne uloge tumače Bruce Dern i Will Forte. Novi film redatelja Alexandera Paynea priča je o starcu koji neprestano pokušava pobjeći iz svoje kuće u Montani kako bi otišao u Nebrasku pokupiti nagradu za koju misli da je dobio na okladi.

6.    Philomena

Film snimljen prema istinitom događaju o ženi koja pokušava pronaći sina kojeg su joj oteli i dali na usvajanje bogatoj američkoj obitelji nakon njezina poroda kad je završila u samostanu zato jer joj je kao samohranoj ženi bilo zabranjeno biti majkom.

7.    Vuk s Wall Streeta

Ttema broj 1 gdje god se počne prikazivati, trosatni koktel ego tripa, droge i seksa, film u kojem se riječ na j* pojavljuje nejve¬rojatnih 569 puta, meta cenzora u brojnim zemljama poput Indije, Libano¬na, Malezije, Nepala i Singapura, osvojio je publiku širom svijeta, ali i stru¬ku. U filmu DiCaprio glumi kontroverznog brokera koji je 2003. osuđen na četiri godine zatvora zbog pronevjere 200 milijuna dolara.


8.    12 godina ropstva


Film utemeljen je na istinitoj priči slobodnog čovjeka Solomon Northupa koji je bio drogiran, otet i prodan u roblje u Americi 1850-ih godina gdje je trpio dugogodišnje zlostavljanje. Temelji se na istoimenoj knjizi koju je napisao sam Solomon nakon slučajnog bijega iz zatočeništva te koja je osvojila pohvale kritičara za detaljne prikaze brutalnih mučenja.

9.    Ona

Najnovije je ostvarenje redatelja Spikea Jonzea, u kojem glume poznata imena - Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde, Scarlett Johansson. Drama je to o čovjeku koji živi život pišući pisma drugim ljudima. Nakon što izađe iz duge ljubavne veze odluči dovesti svoj život u red kako bi prebolio svoju djevojku.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene