Prava sitnica!

Američki milijarder stigao na našu obalu s tri mega-jahte, samo jedna od njih košta vrtoglavih 220 milijuna dolara!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jan Koum je s tri mega-jahte stigao na otok Vir, a radi se o milijarderu koji je jedan od osnivača popularne aplikacije WhatsApp.

Američki milijarder i suosnivač WhatsAppa, Jan Koum, ovih dana boravi na našoj obali, a bogataš je s čak tri mega-jahte uplovio u virsku luku.

Pogledaj i ovo Daša Žukova i Stavros Niarchos (Foto: Getty Images) Ponovno zaručena Zavodnica multimilijardera: Bivša žena jednog od najbogatijih ljudi na svijetu sad ljubi mlađeg

Virski list je u četvrtak prenio kako su se u Vir usidrile čak tri luksuzne mega jahte, sve tri u vlasništvu američkog milijardera Jana Kouma, jednog od osnivača globalno popularne mobilne aplikacije WhatsApp.

"Najveća među njima duga je 99 metara, nosi ime Moonrise, a Koum je njezin vlasnik postao prošle godine. Jahta ima osam kabina i vrijedna je čak 220 milijuna dolara. Druga po veličini je 73-metarski Mogambo sa šest luksuznih kabina na kojoj Koum plovi već nekoliko godina. Njezina je vrijednost oko 75 milijuna dolara, a treća jahta naziva Power Play nedavno je obogatila Koumovu flotu. Riječ je 55-metarskom brodu približne vrijednosti 20 milijuna dolara s instaliranim hangarom za helikopter koji klizi naprijed po tračnici oslobađajući područje slijetanja. Jan Koum američki je biznismen ukrajinskog podrijetla čije se bogatstvo procjenjuje na čak 10 milijardi dolara koje je stekao prodajom WhatsAppa Facebooku 2014. godine za nevjerojatnih 19,3 milijarde dolara. Osim mega jahti s kojima je danas došao na Vir, poznat je i kao veliki ljubitelj luksuznih automobila s jednom od najvećih kolekcija Porschea na svijetu s čak stotinu automobila", stoji na Facebook stranici Virskog lista.

Koum je inače rođen u Kijevu, a s obitelji se 1992. godine preselio u Kaliforniju. Ondje je otišao s majkom i bakom, a iako im se njegov otac trebao pridružiti, nikada nije napustio Ukrajinu. Unatoč svemu, do njegove smrti je ostao u kontaktu s ocem. Majka mu je preminula 2000. godine nakon duge borbe s rakom.

Kada je imao 18 godina, Jan se počeo zanimati za programiranje. Upisao je Sveučilište u San Joseu te je radio na nekoliko poslova u informatičkim tvrtkama. Radio je u velikim tvrtkama kao što je Yahoo!, a sve se promijenio kada je 2009. godine kupio svoj prvi iPhone. Shvatio je da će aplikacije postati pravi hit te je s nekoliko prijatelja pokrenuo WhatsApp. Sve drugo je povijest.

U privatnom životu mu nisu cvjetale ruže, a još 1996. godine je u San Joseu dobio zabranu prilaska svojoj bivšoj djevojci. Policiji je prijavila da je uhodi te joj prijeti smrću, a on se o svemu oglasio javno tek 2014. godine. Ispričao se svojoj bivšoj te je rekao da mu je žao što se tako ponašao.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene