mora joj isplatiti odštetu

Domaći glumac osuđen zbog prijetnji bivšoj supruzi, koja se nakon njihova skandaloznog razvoda povukla iz javnosti!

Frane Perišin Frane Perišin Zeljko Tutnjevic/Cropix 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Frane Perišin Marta Žegura Frane Perišin Marta Žegura Marta Žegura Marta Žegura Marta Žegura Marta Žegura +0 Marta Žegura Galerija

Frane Perišin je 2016. godine iznio šokantne tvrdnje o svojoj bivšoj supruzi Marti Žeguri, a sada joj mora isplatiti odštetu.

Glumac Frane Perišin, kojeg pamtimo iz serije "Larin izbor", proglašen je krivim za kazneno djelo prijetnje, a Općinski sud u Zagrebu je presudio kako je dužan nadoknaditi i sudske troškove Marti Žeguri i još troje ljudi, pišu 24 sata.

U presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu iz srpnja navodi se kako je protiv Perišina podignuta optužnica u svibnju 2016. godine za kazneno djelo prijetnje, nametljivo ponašanje i nedozvoljene uporabe osobnih podataka. Međutim, tužitelj je tada odustao od kaznenog progona za nametljivo ponašanje, a zatim je i OKDO Zagreb odustao od kaznenog progona za nametljivo ponašanje jer su smatrali da se radi o kaznenom djelu sramoćenja.

Presudom od prosinca 2017. godine, koju je potvrdio Županijski sud u Zagrebu u rujnu 2018., Frane Perišin je proglašen krivim za kazneno djelo prijetnje i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Izrečena mu je uvjetna osuda kojom je određeno da neće ići u zatvor ako u roku od tri godine nakon što je presuda pravomoćna ne počni novo kazneno djelo. Određeno je i da je okrivljeni dužan nadoknaditi troškove oštećenih.

U studenom 2018. Marta Žegura i još tri osobe zatražile su naknadu troškova u iznosu od 14.687,50 kuna.

"Na ime zastupanja oštećenih polovinu iznosa u visini od 2.968,75 kuna/394,02 eura ima platiti okrivljeni Frane Perišin i to u roku od 15 (petnaest) dana po pravomoćnosti ovog rješenja na račun punomoćnika naveden u izreci ovog rješenja, a drugu polovinu ovog iznosa odnosno daljnjih 2.968,75 kuna/394,02 eura ima se isplatiti na račun punomoćnika odvjetnika Ivana Jelavića iz proračunskih sredstava po pravomoćnosti ovog rješenja također na račun punomoćnika oštećenika naveden u izreci ovog rješenja", stoji u presudi.

Podsjetimo, Perišin i Žegura započeli su svoju romansu 2012. godine, kada je njoj bilo 28, a njemu 52 godine.

Iste su se godine i zaručili, a glumac je tada govorio kako ga je veza s mlađom voditeljicom i samog pomladila te nije krio koliko je zaljubljen. Par je 2013. godine dobio sina Andriju i sve je izgledalo idilično, no umjesto svadbe uslijedio je skandalozni prekid.

Perišin je, tada ogorčen na bivšu partnericu, 2016. godine na svojem profilu na Facebooku objavio prilično papren status u kojem je iznio iznimno intimne detalje iz njezina života pred cijelom javnosti, a ona je protiv njega podnijela sudsku prijavu.

Marta se nakon toga povukla s malih ekrana i iz javnosti pa se zaposlila kao kostimografkinja u ZKM-u.

Žegura je početkom 2000-ih bila je jedno od najatraktivnijih lica s malih ekrana, a vodila je emisije "Red Carpet" i "Navigator" na Novoj TV.

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Nenad Tatarinov - 1 Maja Šuput - 2 Maja Šuput - 3 Maja Šuput - 7 +28 Maja Šuput - 9 Celebrity Suprug Maje Šuput u totalnoj nevjerici zbog legendarne ekipe koja je sjedila do njih u restoranu: ''U polunesvijesti je, ali se pravi''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Lawrence Jennifer Lawrence Jennifer Lawrence Jennifer Lawrence, No Hard Feelings +25 Jennifer Lawrence - 2 Celebrity Potpuno gola Jennifer Lawrence snimila je scene kakve od nje nitko nije očekivao: "Nisam nikad mislio da ću ovo vidjeti!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene