postao ratni zarobljenik

Cetinski se oglasio o burnim reakcijama zbog nastupa u Sarajevu: "Prvi sam se od glazbenika vratio tamo, tog dana nije bio policijskog sata..."

Tony Cetinski Tony Cetinski Damir Skomrlj/Cropix 1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Tony Cetinski Tony Cetinski Tony Cetinski Tony Cetinski Tony Cetinski In Magazin: Tony Cetinski - 5 In Magazin: Tony Cetinski - 3 In Magazin: Tony Cetinski - 2 Tony Cetinski - 2 Tony Cetinski - 1 +9 Tony Cetinski - 3 Galerija

Tony Cetinski oglasio se o burnim reakcijama javnosti zbog njegova nastupa na obilježavanju 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu.

Vijest da će Tony Cetinski pjevati na obilježavanju 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu izazvala je burne reakcije dijela javnosti, koji smatra da bi na manifestaciji trebao pjevati izvođač iz BiH.

Tony je nakon svega na svojem profilu na Instagramu istaknuo da se osjeća zahvalno, a objasnio je i zašto.

"Dva dana dobivam bezbroj poruka podrške pravih Sarajlija i ljudi koji nisu zatrovani senzacijama i negativlukom tako da ne bih komentirao današnje novinarstvo tj. prenošenje nečije objave u svrhu promocije istih kao i nepotrebnog raspirivanja vatre i politiziranja u svrhu prikupljanja klikova. Pjevam isključivo o ljubavi bez ikakvih podjela i predrasuda i tako će ostati dok sam živ. Jednakim žarom i poštovanjem prema publici. Bilo to u Sarajevu, Mostaru, Zagrebu, Puli, Splitu, Banja Luci, Beogradu, Skopju, Novome Sadu, Budvi, Cetinju, Podgorici ili Ljubljani. Svugdje jednako uživamo. Pripremam iznenađenje za 10.02. i siguran sam da će biti koncert za pamćenje. Sarajevo i ja se volimo i nitko svojim piskaranjem to ne može razbiti. Vidimo se", napisao je Tony.

Zatim je objavio i spot za pjesmu "Prah i pepeo", koji je 1996. godine snimio u razrušenom Sarajevu, a tada je s ekipom zalutao na srpski teritorij te su svi kasnije oko aerodroma razmijenjeni kao ratni zarobljenici.

"Ne volim o tome pričati. Prvi sam se od glazbenika vratio u Sarajevo, a tog dana nije bio policijskog sata. Da sam ikad želio pričati o zarobljivanju cijele ekipe (benda, glumice iz spota te redatelja Radoslava Jovanova Gonza) i kasnijoj razmjeni, onda bih o tome tad govorio. Danas više nema smisla o tome trovati mlade", rekao je Tony za 24 sata.

Nemilog događaja, kad je postao ratni zarobljenik, prisjetio se i prije nekoliko godina.

"Bilo je svega i kad bi se snimao film po istinitim događajima iz mog života, jamčim da bi kod nas bio najgledaniji. Ne zato što je riječ o mojim proživljenim trenucima, nego zato što je uistinu bilo puno onih koji su baš filmski. Da, bili smo privedeni i zarobljeni te naposljetku razmijenjeni kao ratni zarobljenici na području sarajevskog aerodroma. Nije bilo table pa smo uletjeli malo greškom ravno na patrolu u srpskom dijelu te bili privedeni u postaju. Dobro smo prošli, ali priznajem da nije bilo baš zanimljivo", izjavio je jednom prilikom za Večernji list.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Mirta Zečević - 1 Mirta Zečević kao Saška - 1 Mirta Zečević kao Saška Mirta Zečević - 2 +9 Mirta Zečević kao Saška - 4 Nekad i sad Utjelovila je upečatljivu Sašku s ožiljkom u našoj hit-seriji, a danas izgleda potpuno drukčije i živi u drvenoj kućici izvan urbane sredine!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Zdravko Čolić - 2 Zdravko Čolić Zdravko Čolić - 11 Zdravko Čolić - 10 +25 Zdravko Čolić - 8 Nekad i sad Možete li Čolu zamisliti s kratkom kosom? Evo kako je izgledao kad je služio vojni rok: ''Šmeker i u vojsci!''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene