Neka od najvećih glazbenih imena

Znate li što Žanamari radi na ovoj fotografiji? Pogledajte tko je još tijekom godina sudjelovao u obredu koji tradicionalno okuplja naše pjevače!

Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha Grgo Jelavić/Pixsell 1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha - 1 Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha - 2 Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha - 3 Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha - 4 Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha - 5 Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha - 6 Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha - 7 Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha - 8 Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha - 9 +17 Pjevači na grličenju u crkvi Svetog Vlaha - 10 Galerija

Svake godine u crkvi sv. Vlaha održava se tradicionalno grličanje pjevača, a u ceremoniji su dosad sudjelovala brojna poznata imena s domaće glazbene scene.

Grličanje je posebna crkvena ceremonija i stari dubrovački običaj prema kojem se u crkvi zaštitnika Dubrovnika svetoga Vlaha glas, grlo i glasnice povjeravaju svetome Vlahu.

U sklopu tog obreda održava se i tradicionalno grličanje pjevača koji sudjeluju na revijalnom koncertu Festa, koji se održava ususret sv. Vlahu. Tijekom godina brojni naši poznati pjevačice i pjevačice simbolično su zaštitili svoje grlo i glasnice na ovom tradicionalnom obradu.

Među zvijezdama koje su tijekom godina bili na grličanju su Ivana Kindl, Giulliano, Sandi Cenov, Goran Karan, Ivana Banfić, Žanamari, Luka Nižetić, Antonija Šola, Neno Belan, Neda Parmać i mnogi drugi, a fotografije s obreda iz prethodnih godine pogledajte u našoj galeriji.

Pogledaji ovo Revija Infinity Runway, Ana Čagalj i Ana Gruica Celebrity Poznate Hrvatice okupile su se zbog novinara IN Magazina i njegove zaručnice manekenke, pogledajte tko je sve mamio poglede!

Inače, blagoslov grličanja temelji se na prastaroj predaji po kojoj je sv. Blaž svojim blagoslovom spasio dječaka kome je u grlu zapela riblja kost.

1/22 >> Pogledaji ovu galeriju Leonarda i Zvonimr Boban Leonarda i Zvonimir Boban Zvonimir i Leonarda Boban Zvonimir i Leonarda Boban +17 Zvonimir i Leonarda Boban Celebrity Pomirili su se Leonarda i Zvonimir Boban: "Istina je, opet smo zajedno, jako smo sretni!"

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Martin Kosovec i Ana Uršula Najev Martin Kosovec (Foto: Nova TV) - 2 Martin Kosovec (Foto: Nova TV) - 3 Martin Kosovec (Foto: Nova TV) - 5 +30 Martin Kosovec (Foto: Nova TV) - 7 Celebrity Ana Uršula Najev objavila fotografiju s mladićem o kojem priča cijela Hrvatska: "Neprocjenjivo, bravo!"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene