Smogla je snage za istinu

Prošlo je 30 godina otkako je briljirala u sada već kultnom filmu, a dugo joj je trebalo da kaže ono o čemu se stalno šuškalo

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jodie Foster postala je ikona nakon što je briljirala u filmu "Kad jaganjci utihnu", koji je premijerno prikazan prije 30 godina.

Psihološki triler "Kad jaganjci utihnu" snimljen je po istoimenom romanu Thomasa Harrisa iz 1988. godine, a prije 30 godina u glumačke zvijezde vinuo je sjajnu Jodie Foster. Skupa s Anthonyjem Hopkinsom, koji je utjelovio psihijatra i serijskog ubojicu Hannibala Lectera, osvojila je publiku diljem svijeta, a za svoje uloge ti su glumci dobili brojne nagrade, uključujući i pet Oscara u najvećim kategorijama.

Pogledaj i ovo Jodie Foster i Alexandra Hedison - 17 Zajedno su 10 godina Da voli žene priznala je na javnom događanju, a onda se nakon godinu dana veze udala za jednu!

Film "Kad jaganjci utihnu" često se navodi kao jedan od najbolje snimljenih filmova u povijesti industrije, a rijetki su oni koji su mu dali negativnu kritiku. Ugledni časopisi svrstali su ga i među 500 najboljih filmova svih vremena.

Jodieno pravo ime je Alicia Christian Foster, a rodila se kao najmlađe od četvero djece filmske producentice Evelyn Brandy Foster i zračnog pukovnika Luciusa Fishera Fostera III. Glumičin otac bio je iz bogate obitelji, a napustio je njezinu majku, dvije sestre i brata nekoliko mjeseci prije nego što se Jodie rodila. Zbog toga ona s njim nikad nije uspostavila normalan odnos.

Majka se sama brinula za Jodie i njezine sestre i brata. Glumicu je poslala u međunarodnu cijenjenu školu "Lycée français de Los Angeles" koju je ona završila kao najbolja u svojoj generaciji. Nakon toga je upisala studij književnosti na Sveučilištu Yale, na kojem je ostvarila zavidan uspjeh.

Glumica je nakon godina šuškanja učinila hrabar potez te je 2013. godine javno rekla da je lezbijka, iako su to svi u Hollywoodu već znali. Za fotografkinju i redateljicu Alexandru Hedison (51) udala se 2014. godine nakon godinu dana veze, a zanimljivo je da je njezina supruga prije braka s glumicom ljubila komičarku i voditeljicu Ellen DeGeneres.

Prije Alexandre je dugo bila u vezi s Cydney Bernard, s kojom je usvojila sinove Kita i Charlesa, a iako je njihova veza pukla nakon nekoliko godina, zbog sinova su ostale u dobrim odnosima.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Antonija Šola - 2 +0 Antonija Šola u spotu - 2 Celebrity Antonija Šola više ne skriva koliko je zaljubljena u našeg glazbenika, podijelila je novu romantičnu fotku s dragim

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifert Lopez i Alex Rodriguez (Foto: Instagram) Jennifer Lopez i Alex Rodriguez (Foto: Instagram) +0 Jennifer Lopez i Alex Rodriguez (Foto: Instagram) Zanimljivosti Rodriguez poslije prekida s Lopez uživa punim plućima, za svoj 46. rođendan počastio se spektakularnom proslavom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene