kakvi su vaši dojmovi?

Kvalitetnija i zabavnija verzija istoimenog filma: Ako volite špijunske drame i komedije, ovo je za vas!

Donald Glover, Maya Erskine, Mr. & Mrs. Smith Donald Glover, Maya Erskine, Mr. & Mrs. Smith Foto: Profimedia

Gospodin i gospođa Smith jest film iz 2005. godine u kojem glume Angelina Jolie i Brad Pitt, ali je isto tako i TV serija koja je nedavno ugledala svjetlo dana. Osam epizoda čiste zabave, dobre priče, odličnih glavnih likova, te naravno - akcije. Usudila bih se reći kako je serija duplo zanimljivija od filma, što zbog likova, to i zbog interesantnije priče.

Inspirirani akcijskom komedijom od prije gotovo petnaest godina, Francesca Sloane i Donald Glover odlučili su rekreirati priču o čudnovatom paru koji voli akciju. Za razliku od filma, serija ima znatno kvalitetniji scenarij koji se doima prirodnijim nego što je to bio slučaj 2005.

Serija je:

  • Top!
  • Flop!

Ukupno glasova:

Ono što me najviše dojmilo u ovom špijunskom serijalu jest kemija između glavnih glumaca Donalda Glovera i Maye Erskine, koja je savršen kontrapunkt njihovim zadatcima, zapletima, te u konačnici i srži same priče. Dijalozi se čine životnim, posebno onda kada glavni protagonisti vode svakodnevne razgovore kao bračni par u kojima će se većina gledatelja pronaći. Redateljsko scenaristička rješenja su uvijek jasna, te su akcijske scene režirane kao u najboljim akcijskim filmovima. Iako se redatelji izmjenjuju, sve epizode su koherentne, a poseban fokus je stavljen na čudnu intimnost i zamršenost glavnog odnosa koji zaista jesu žila kucavica ove serije. Kada je u pitanju osjećaj koji ova serija budi, moram priznati da ga pretjerano niti nema. Gospodin i gospođa Smith nije emotivna ljubavna špijunska drama sa mnoštvom zapleta, već je priča o zamršenom odnosu dvoje ljudi koji ubijaju za život. Ona zapravo ne probudi nikakve osjećaje jer je veoma specifično napisana, likovi su uvijek na distanci, te nas kao gledatelje više zanima da li će kraj biti isti kao u filmu, ili ipak ne. Takva kreativna odluka odlično funkcionira za ovaj žanr i glumce, ali je jedna od onih serija koju ćete zavoljeti od samoga starta, ili vam neće nikako sjesti.

Donald Glover, koji je ujedno i glavni kreator serije, utjelovljuje lik Gospodina Smitha. Glover je specifičan glumac koji je ovoj verziji Johnu Smithu dao svoju dozu čudnovatog, ali simpatičnog muškarca koji vapi da se svidi svojoj novoj partnerici.

Glover je dosljedan, šarmantan, graciozan, te savršeno balansira snazi koji posjeduje lik njegove glumačke partnerice. Maya Erskine, odnosno gospođa Smith, za razliku od Angeline Jolie igra svoj lik dosta prirodnije, jače, te se ne trudi svidjeti svima. Kemija između Erskine i Glovera je gotovo opipljiva, a njihov potpuno različit pristup glumačkoj igri je ono što ih čini beskrajno interesantnima.


Gospodin i gospođa Smith je kvalitetnija i zabavnija verzija istoimenog filma, pa je s toga važno za istaknuti da su glumci također znatno bolji. Ukoliko volite žanr špijunske drame i komedije, od srca vam preporučam ovu seriju.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene