Sjajno!

Serija koja na humorističan i kreativan način prikazuje misteriozni svijet glavne junakinje i drži pažnju iz epizode u epizodu!

Wednesday Wednesday Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Wednesday Galerija

Polukrimi, polutinejdžerska drama, Wednesday je serija o odrastanju napravljena u žanru nadnaravnog horora i komedije. Kreirali su je Alfred Gough i Miles Millar, a prve četiri epizode režirao je genijalni Tim Burton.

S obzirom na to da je riječ o Wednesday Addams iz poznate uvrnute obitelji Addams, većina gledatelja očekivat će vidjeti poznatu obitelj i radnju koja se odvija oko njih, ali serija Wednesday dođe kao pravo osvježenje jer se bavi isključivo s Wednesday.

Sjajna mlada glumica Jenna Ortega dala je Wednesday novu dimenziju koja seže daleko od samo mračne i mrzovoljne tinejdžerice. Ortega svoju ulogu izvodi s nevjerojatnom količinom kreativnosti, posebno uzimajući u obzir da je imala tako težak posao igrati Wednesday nakon sjajne Christine Ricci 1993. godine u filmu Vrijednosti obitelji Addams. U seriji Morticiju i Gomez Addamsa igraju Catherine Zeta-Jones i Luis Guzman, koji nisu toliko u fokusu, ali svaki put kada se pojave u kadru, daju sablasno šarmantnu notu i likovima i čitavoj seriji.

Na akademiji Nevermore Wednesday je primorana dijeliti sobu s Enid (Emma Myers), koja je sušta suprotnost mladoj Wednesday. Myers igra prpošnu nasmijanu djevojku koja uputi Wednesday u druge likove i događanja u malom gradu Jerichu. Njezin lik, iako potpuno različit od glavne gotičke junakinje, daje svježinu priči i balans mračnoj Wednesday. Svi su likovi povezani te sjajno nadopunjuju jedni druge. Tim Burton kao glavni redatelj serije pametno i u svom stilu prikazuje kako oni “normalni” zapravo proizvedu više štete i boli nego oni “čudaci” sa supermoćima. Njihovi se svjetovi isprepliću i jedni bez drugih jednostavno ne funkcioniraju.

Ljepota ova serije je što nam lik Wednesday prvi put prikazuje bez svoje obitelji. Ona sama pokušava otkriti misteriozna ubojstva, bori se protiv sporadičnih vizija, i jednostavno, ima iste probleme kao i svaka prosječna tinejdžerka. Gough i Millar njezinu su liku dali novi život koji itekako pomaže da se gledatelji poistovjete sa njom, iako je u isto vrijeme gledamo kako iskopava mrtvo tijelo. Wednesday je serija koja na humorističan i kreativan način prikazuje misteriozni svijet naše glavne junakinje i akademije Nevermore. Serija drži pažnju i napetost iz epizode u epizodu jer je sjajno napisana i ima odličnu priču.

Iako se na površini čini kako pratimo mrzovoljnu tvrdoglavu tinejdžericu koja pokušava otkriti tko je čudovište koje ubija naokolo, serija se bavi problemom izopćenika iz društva, onima koji su drugačiji, antisocijalnošću, odnosima, i onim “najgorim” dijelom srednje škole - simpatijama.

Wednesday ima dovoljno šarma, pametnih rješenja i pregršt energije da vas zaokupi svih osam epizoda. Prepoznatljiva burtonovska estetika koja je u ovoj seriji potpuno transformirala teen žanr, zabavan scenarij i sjajna Jenna Ortega više su nego opravdali status jedne od najočekivanijih serija ove godine. Wednesday je serija koja će prvenstveno privući tinejdžersku publiku, ali s obzirom na kvalitetu scenarija, režije i glumačke postave, prava je horor-poslastica za sve dobne skupine.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Film Fabelmanovi - 5 Film Fabelmanovi - 2 Film Fabelmanovi - 1 +0 Film Fabelmanovi - 4 Preporuke Odrastanje jednog dječaka, obiteljski razdor, ljubav i snovi u filmu koji vas može potpuno promijeniti!

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Elizabeth Debicki Elizabeth Debicki Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 2 Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 1 +9 Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 6 Preporuke Jezivo stvaran prikaz Dianina emocionalnog i fizičkog stanja te fascinantna priča o engleskoj monarhiji

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene