Potvrđeno!

Film Seana Penna o Ukrajini doživjet će premijeru na Berlinaleu: "Realnost ga je prisilila da se promijeni u nešto manje kontrolirano"

Sean Penn - 2 Sean Penn - 2 DNEVNIK.hr 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Sean Penn - 2 Sean Penn i Robin Wright - 3 Sean Penn i Robin Wright - 2 Sean Penn i Robin Wright - 1 Sean Penn i Robin Wright - 4 +0 Sean Penn i Leila George - 1 Galerija

Dokumentarni film Seana Penna "Supermoć" snimljen u Ukrajini koji prikazuje ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog bit će premijerno prikazan u veljači na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, najavili su organizatori u ponedjeljak.

Američki dobitnik Oscara i redatelj Sean Penn bio je u ukrajinskome glavnom gradu u veljači 2022. godine kad je Rusija pokrenula sveobuhvatan napad te zatim ponovio posjet.

Pogledaj i ovo Boris Becker komentirao svoj film Boris Becker na Berlinaleu dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora: ''Pogreške su me učinile pametnijim i poniznijim''

"Naša mu je zemlja zahvalna na takvoj hrabrosti i poštenju", napisao je prošle godine ured ukrajinskog predsjednika na Facebooku.

Berlinale, koji traje od 14. do 26. veljače, uz Cannes i Veneciju jedan je od vodećih svjetskih filmskih festivala.

"Više od dokumentarnog filma, 'Supermoć' je kronika filmskog projekta koji je realnost prisilila da se promijeni u nešto manje kontrolirano, ali smislenije", navodi se u priopćenju s festivala.

Na ovogodišnjem festivalu za Zlatnog medvjeda, glavnu nagradu za najbolji film, natjecat će se 18 filmova. Pennov dokumentarac ne ulazi u utrku za nagradu, ali će biti prikazan u festivalskom programu Specijal Gala.

Izvršna direktorica Berlinalea Mariette Rissenbeek rekla je da se očekuje Pennov dolazak na festival.

Festivalski žiri vodi holivudska glumica Kristen Stewart, a počasnog Zlatnog medvjeda za životno djelo primit će redatelj Steven Spielberg.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 1 Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 2 Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 3 Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 4 +9 San Remo Zanimljivosti Kako danas izgleda stan iz serije "Lud, zbunjen, normalan"? "Možda ću vas sada razočarati, ali…"

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ecija Ojdanić - 1 Ecija Ojdanić Ecija Ojdanić Ecija Ojdanić - 1 +26 Ecija Ojdanić Celebrity Naša glumica u 49. godini očarala u haljini s dekolteom do pupka, i sama je jedva dočekala da se ovako sredi!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene