"nevermind"

Nitko nije očekivao toliki uspjeh legendarnog albuma koji je obilježio cijelu eru, prošlo je 30 godina otkako je objavljen

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nirvana je albumom "Nevermind" 1991. godine osvojila čitav svijet, a danas je to jedan od najprodavanijih albuma svih vremena.

Drugi studijski album legendarnog benda Nirvana, "Nevermind", objavljen je 24. rujna 1991. godine, a 30 godina kasnije i dalje je jedan od najboljih albuma svih vremena ako je za vjerovati svjetskim kritičarima i uglednim časopisima.

Pogledaj i ovo showbuzz iskoristio je priliku Proslavio se još kao beba na naslovnici kultnog albuma, a onda se nedavno sjetio tužiti bend, evo kako je cijela priča završila

Kurt Cobain, Dave Grohl i Krist Novoselic album su snimali u "Sound City" studiju u Kaliforniji, a radi se o pjesmama koje su za razliku od njihova prvijenca "Bleach" bile više usmjerene na širu publiku. Producent albuma bio je Butch Vig, s kojim su Dave Grohl i Krist Novoselic godinama kasnije još surađivali, a upravo on je bio i sugovornik u nekoliko dokumentarnih filmova o životu Kurta Cobaina.

Kako je sam Cobain govorio u ono vrijeme, album je sniman pod utjecajem glazbe Pixiesa, R.E.M.-a i Melvinsa, a nakon objave albuma nitko nije očekivao njegovu toliku popularnost. Već prvim taktovima pjesme "Smells Like Teen Spirit" osvojili su čitav svijet, a publika je odlično prihvatila i singlove "Come As You Are", "Lithium" te "In Bloom".

Album je dosad prodan u preko 30 milijuna primjeraka diljem svijeta, što ga je učinilo i jednim od najprodavanijih albuma svih vremena.

Na naslovnici legendarnog albuma je Spencer Elden, koji se onda pojavio kao beba, a nedavno je pokrenuo tužbu protiv bivših članova benda Nirvana zbog korištenja te fotografije.

Elden, kojemu je danas 30 godina, u tužbi navodi kako njegovi roditelji nikad nisu bendu dali dopuštenje za korištenje fotografije te da za nju nisu plaćeni i tuži ih za dječju pornografiju. Smatra i kako ga ta fotografija zauvijek povezuje sa seksualnom eksploatacijom djece u komercijalne svrhe.

Elden sada traži po 150 tisuća dolara od svakog od 17 optuženika među kojima su i Cobainovi kolege iz benda Dave Grohl i Krist Novoselich te fotograf Kirk Weddle.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene