oglas

Rezerve predstavljaju novi singl “Ne voliš dečke”

PR PR Foto: PR

“Ne voliš dečke” novi je singl Makarskog rock benda “Rezerve”. Riječ je o trećem singlu s nadolazećeg albuma čije objavljivanje je planirano početkom travnja. Radi se o vrckavoj punk-rock numeri, poznatom zvuku i zanimljivom stilu Rezervi koje uvijek traže orginalan i inovativan način za izražavanje svoje kreativne energije koje nikada ne nedostaje.

“Ne voliš dečke vjerojatno je jedna od naših najboljih pjesama jer je sve sjelo na svoje mjesto i ispalo savršeno od početka do kraja. Bilo da promatramo spot ili dionice na sintu i gitarama, svugdje se jasno ocrtava poznati stil i pravac kojim su Rezerve, još davne 2014. godine, odlučile ići.”, kažu dečki.

Šaljivi spot, koji će izmamiti osmijehe na lica, nastao je u suradnji s dokazano odličnim redateljem Milanom Latkovićem. Svojevrsna je parodija na folk scenu obrađena na punkerski način s dozom ironije i humora. Punk rock romantičari, kako sebe nazivaju, još jednom će vas zabaviti, ali i potaknuti na promišljanje svakodnevice koja nas okružuje.

PR PR Foto: PR


Inače, svoj put počeli su punk rock EP-om "Evo Rezerve". Na njemu su dečki uspjeli pomiriti zaklete pankere i mainstream. Uskoro je ovaj garažni punk bend izbacio hvaljeni album "Ravno u Zamku" te se zadržao na sceni koketirajući s pop glazbom koristeći pop elemente kao dodatni začin u svrhu dodavanja himničnosti i radiofoničnosti svom rock zvuku. Osvojili su i RockOff nagradu za “Prasak godine” te su prepoznati kao novi talenti hrvatskog rocka.

Rezerve spajaju romantično i tragično, moderno i retro, pettyjevske rifove i ramonesovsku zaigranost. I to im odlično ide i u novoj pjesmi “Ne voliš dečke”. U prvih par taktova jasno je kako je ovo idealan singl za razbijanje negative i zimske učmalosti te kako dolazi u idealno vrijeme da osvoji srca i uha publike. Evo i kratkog intervjua s dečkima:

1. Najveći uspjeh?

Naš najveći glazbeni uspjeh je definitivno izdavanje našeg prvog albuma “Ravno u zamku”. Mi kao bend koji njeguje prave vrijednosti, uspjehe brojimo po broju izdanih albuma i pjesama. Vrijedi isto spomenuti i osvojeno 1. mjesto na RockOff-u i 2. mjesto na Banjalučkom demo festu.

2. Glazbeni uzori?

Od glazbenih uzora kojih ima previše naveli bismo Idole, Toma Pettyja, Ramonese, The Clash i Zbunjene.

3. Glazbena motivacija?

Svatko od nas se počeo baviti glazbom iz različitih okolnosti, ali ono što nas drži skupa je sigurno taj osjećaj kada nastaje pjesma i pretvara se u glazbu, poprima svoju formu i energiju. Jednako je lijep osjećaj kad tu glazbu izvodiš publici i oni je prihvate.

4. Najdraži koncert?

U posljednjih devet godina odsvirali smo previše odličnih koncerata na koje smo ponosni tako da je to baš teško pitanje. Ali ako bi morali istaknuti neki nedavni koncert, onda je to definitivno nastup s našim dragim prijateljima “Artan Lili”-jem u Beogradu na koji su nas pozvali da im gostujemo dva dana za redom u Zappa bazi.

5. Planovi?

Sad nam je prioritet dovršiti naš drugi album koji se jako brzo bliži kraju i istog odsvirati i promovirati po cijeloj regiji što je više moguće.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene