LEGENDARNA HARD-HEAVY SUPER GRUPA KONAČNO U ZAGREBU

Down nastupa 25.6. u Tvornici kulture

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Premijerni hrvatski nastup možda i najveće underground rock/metal supergrupe, mitskih Down iz New Orleansa, dogodit će se u utorak 25. lipnja u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture.

U vremenima u kojima kao da je sa scene nestalo iskonski velikih rock skupina, kao što su nekad bili Zeppelini, Sabbathi ili AC-DC, nekako je logično da takav bend nastane spajanjem nekoliko odličnih bandova.

Tako su početkom 90-tih godina prošlog stoljeća svoje muzičke interese materijalizirali dugogodišnji prijatelji iz američkog New Orleansa – Pepper Keenan iz banda Corrosion of Conformity, Kirk Windstein i Todd Strange
iz Crowbara te Jimmy Bower iz EyeHateGoda, predvođeni neponovljivim Philipom Anselmom iz Pantere, koja je tada još bila u punome pogonu i jurišala na prijestolje metal glazbe devedesetih.

Rođen je band nazvan jednostavno Down, sugerirajući na downsouth okružje New Orleansa i močvare Louisiane s američkog Juga. I pjesme su im bile down, mračne, protkane teškim sabbathovskim melodijama, potpuna suprutnost matičnim im bandovima. I stvorena je legenda.

Pogledaj i ovo Severina Rijetke fotografije! Severina pokazala svoj zagrebački stan, pri uređivanju luksuzne nekretnine pazila je na svaki detalj, a rado i ugošćuje bliske osobe

Prvi album “Nola” do danas je dosegao kultni status, a band postao jedna od najvećih koncertnih hard-heavy poslastica današnjice.

Pantera se raspala, Anselmo ostario, skinuo se s agresivnosti i teških droga, u Downu je svirao Panterin basist Rex Brown, pa izbačen zbog prevelike sklonosti alkoholu, a na njegov mjesto dolazi Crowbarov basist Pat Bruders.

Sve je dakle ostalo u Down obitelji, i svađe i poroci, mirenja i ljubav prema glazbi.

Nakon Nole, Down je sljedeća dva albuma nazvao jednostavno “Down II” i “Down III”, a lani su izbacili i prvi od četiri najavljena EP-a : “Down IV – Purple”.

Down je band koji na najstariji kontinent dolazi izrazito rijetko, a ono malo turneja koje zbog obaveza u ostalim projektima rade, događaju se uglavnom po SAD-u. Srećom, nakon što su ovdašnji fanovi godinama čeznuli za njihovom live svirkom u Hrvatskoj, ova močvarna heavy četvorka konačno će nas posjetiti u lipnju.

Iako je svaki od članova Down poseban i karizmatičan na svoj način, prvi među jednakima svakako je Phil Anselmo, bivši frontman Pantere i jedan od najistaknutijih metal pjevača svih vremena. Po mnogima, najjači frontman ikada. Sa svojom matičnom Panterom te njihovim blockbuster albumom "Far
Beyond Driven" Anselmo se 1994. našao i na vrhu Billboardove liste najprodavanijih albuma u Americi.

Za razliku od razornog pure groove metal sounda Pantere, Down je danas savršena kombinacija svega što su u ovaj projekt članovi donijeli iz matičnih bandova, pojačano standardnim Black Sabbath utjecajima kao i neizbježnim
začinima američkog juga.

Ulaznice za premijerni nastup skupine Down u Hrvatskoj u prodaji će se naći od ponedjeljka 18. veljače po promotivnoj cijeni od 120 kn.
Ta cijena vrijedi do 18.03., od kada cijena raste na 140 kn.
Na dan koncerta cijena će iznositi 160 kn.

Prodajna mjesta:
Dirty Old Shop, Tratinska 22
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Zagreb Tkalčićeva 7
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16
Prodajna mjesta Eventima I www.eventim.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene