mučna ispovijest

Glumačka zvijezda progovorila o teškim danima, ni sama nije znala s čime se bori: "Postalo je zastrašujuće"

Selma Blair Selma Blair Profimedia 1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Selma Blair - 1 Selma Blair - 2 Selma Blair - 3 Selma Blair - 4 Selma Blair - 5 Selma Blair (Foto: Profimedia) Selma Blair (Foto: Profimedia) Selma Blair (Foto: Instagram) Selma Blair (Foto: Instagram) Selma Blair (Foto: Instagram) +16 Selma Blair (Foto: Instagram) Galerija

Selma Blair otkrila je detalje borbe s multiplom sklerozom koja joj je dijagnosticirana 2018. godine.

Holivudska glumica Selma Blair otvoreno je progovorila o pokušaju samoubojstva dok se borila s posljedicama multiple skleorze, u vrijeme kada još nije dobila točnu dijagnozu, niti je znala da boluje od nje.

Pogledaj i ovo Selma Blair (Foto: Instagram) još su bliske Slavne prijateljice nakon dva desetljeća ponovno u klinču, za seksi poljubac dobile su i nagradu

50-godišnja Selma, kojoj je multipla skleroza dijagnosticirana u kolovozu 2018. godine, ispričala je koliko je simptoma imala i puno ranije prije toga, a zbog kojih je bila jako zabrinuta.

"Kao odrasloj osobi, malaksalost i tjeskoba postali su mi zapravo zastrašujući. Radila sam greške i poželjela sam samoj sebi smrt, iz očaja, izjavila je iskreno Selma za britanski Vogue.

Otkrila je da i je često morala prikrivati svoje simptome dok je radila na filmskim setovima i da bi se samoliječila kako bi se lakše nosila s boli.

"Setovi su ponekad bili mučni zbog iscrpljenosti i tikova. Uzimala sam lijekove koji se koriste za sprječavanje napadaja i anksioznih poremećaja. Nisam zloupotrijebila te stvari, samo alkohol. Ali bila sam izgubljena i tužna i jedva da sam se ikada mogla nasmiješiti. Otuda i moje uloge, pretpostavljam. Bila sam zabrinuta od početka da će me očigledne pogreške otkriti i da ću izgubiti posao. Obično je to bila moja nekoordiniranost, bila sam preslaba ili bolesna, često u svojoj prikolici", ispričala je.

Selma se prisjetila da je povraćala, gubila kosu i osipala se te da joj je dijagnosticirana groznica od mačjih ogrebotina i moguća leukemija dok je radila na filmu "Hellboy".

Zbog njezina hrabrog priznanja i pojavljivanja na naslovnici Voguea, dobila je brojne pohvale i mnogi su je prozvali pravom junakinjom.

"Selma Blair izgleda kao super heroj sa svojim ogrtačem i sviđa mi se kako fotografija slavi njezin štap", "Tako sam sretan što vidim zadivljujuću Selmu na naslovnici, slike su jednostavno fantastične", "Briljantno", neki su od komentara s društvenih mreža.

Selma je napravila pauzu od glume 2009. godine nakon snimanja američkog remakea "Kath & Kim", otkrivši tada da joj autoimuni sustav ne radi dobro. Rekla je da bi tijekom tog razdoblja često provodila dane u krevetu plačući i brinula se da će je zdravstveni problemi spriječiti da ponovno radi. Međutim, izlazak u javnost sa viješću o dijagnozi donio joj je mnogo pozitivnih stvari, a 2022. godine napisala je memoare pod nazivom "Mean Baby".

Također je bila jedna od natjecateljica s invaliditetom koja je sudjelovala u "Plesu sa zvijezdama", ali se tijekom showa ipak morala povući iz zdravstvenih razloga. Kaže da trenutačno ne traži glumački posao, ali vjeruje da bi rad u filmovima bio izvediv s njezinom multiplom.

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb
Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam. U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon
Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu. Ako ste dijete nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9-20h.

Psihološki centar TESA
Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.
Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Nenad Tatarinov - 4 Nenad Tatarinov - 4 Nenad Tatarinov - 3 Nenad Tatarinov - 2 +26 Nenad Tatarinov - 1 Nekad i sad Evo kako je suprug Maje Šuput izgledao prije nego što je upoznao našu pjevačicu, odmah je uočljiva velika promjena!

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Josh Brolin Josh Brolin - 8 Josh Brolin - 9 Josh Brolin - 5 +7 Josh Brolin - 1 Celebrity Jedan od najšarmantnijih holivudskih frajera objavio potpuno golu fotku, brzo mu se javila 20 godina mlađa supruga!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene