tamburaši i rokeri

Dečki iz grupe Gazde otkrili kako su dogovorili nastup s legendarnim Led Zeppelinom: "Prvo smo mislili da se šale"

Gazde Gazde PR 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Gazde Gazde Gazde Gazde u Australiji Gazde u Australiji Gazde i Renata Končić Minea (Video: IN Magazin) Gazde i Renata Končić Minea (Video: IN Magazin) Gazde i Renata Končić Minea (Video: IN Magazin) Gazde - 1 +0 Gazde - 4 Galerija

Marko Bujanović i Damir Popović iz tamburaškog sastava Gazde prisjetili su se svojih početaka i najvećih hitova, pa su najavili novi album, a ispričali su i kako su dogovorili nastup s grupom Led Zeppelin u Zagrebu.

U Special Happy Showu ovaj tjedan gostovao je tamburaški sastav Gazde. Bend ove godine proslavlja veliki jubilej – 30. obljetnicu svoga rada i karijere. Marko Bujanović i Damir Popović prisjetili su se svojih početaka, najvećih hitova, ali i otkrili kako pripremaju turneju koja kreće u svibnju. Nastupati će u Americi i u Kanadi, dok krunu proslave pripremaju u zagrebačkom Domu sportova. Nakon devet godina objavit će i novi album, s čak 19 pjesama. Jedna od njih bit će posvećena djevojčici Anamariji Carević, koja je, nažalost, život izgubila u zagrebačkom potresu. Ne čudi što su dečki posebno osjetljivi na potres, jer dolaze iz Markuševca, jednog od zagrebačkih naselja koje je u potresu pretrpjelo najviše štete.

Ne ustručavaju se dečki pohvaliti da su ponosni na dugogodišnju karijeru bez prekida te na više od 2000 nastupa. Odjeveni u kožne jakne, s tamburicom u ruci uspjeli su se približiti široj i nešto mlađoj publici te okrenuti u novom glazbenom smjeru. U javnosti, no i u medijima u svojim počecima odjeknuli su kao bomba, u toj mjeri da su ih mediji prozvali zagrebačkim Beatlesima.

Pogledaj i ovo showbuzz Neobičan par Ne ispušta iz ruku svoju 45 godina mlađu djevojku: Ona je priznala da ga se u početku sramila, no sada ga zaljubljeno gleda

"Prvih 30 je najteže, ali smo imali sreće i povezali se s dobrim autorima. Naše stvari je publika odmah prihvaćala - primjerice, naša najdraža i najvažnija pjesma 'Još i danas zamiriše trešnja' objavljena je u svibnju 1995. Na nastup u Dom sportova u prosincu, publika je na koncert došla s isprintanim tekstom kako bi s nama mogla pjevati od riječi do riječi – uživo. Iako je brzo zasjala, 'nije izgorjela' ni danas, 'trešnju' sviramo među zadnjima na koncertima, jer znamo da je publika čeka."

Nije nepoznanica da ju je prepjevao i makedonski pjevač, pokojni Toše Proeski te s njom u Makedoniji izazvao takvu emociju da je u toj zemlji zasađeno nekoliko stotina stabala trešanja.

Gazdama se ukazala velika čast da kao predgrupa nastupe na koncertu legendarnog engleskog rock benda Led Zeppelin u Zagrebu, a otkrili su kako je došlo do toga.

"Zeppelinov menadžer organizirao je druženje sa zagrebačkim bandovima u ondašnjem Hard Rock Caffeu u zagrebačkoj Gajevoj ulici. Na eventu je bilo je puno ljudi i svi su se 'tiskali' ne bi li dobili autogram. Mi smo bili po strani, ali nas je njihov 'tour' menadžer zamolio da nešto odsviramo, jer nitko nije došao s instrumentima osim nas. Dečki (op.a. Jimmy Page i Robert Plant) bi vas htjeli čuti jer vide da svirate neuobičajene instrumente, rekao nam je. Mi smo uzeli tambure i odsvirali tri četiri pjesme. Nakon toga smo dogovorili nastup, prvo smo mislili da se šale. Bilo nam je to sjajno iskustvo, a Jimmyju Pageu za uspomenu na druženje u Zagrebu poklonili smo tamburicu bisernicu."

Pobjedničku pjesmu s ovogodišnje Dore, "Šč" od Let3 dečki još nisu stigli poslušati, a što se tiče njihovih nastupa na Dori - hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, Damir i Marko kažu da su se jedne godine kandidirali, međutim, dobili su odbijenicu jer im "pjesma nije bila dobra".

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Ante Todorić i Bernard Krasnić Ante Todorić i Bernard Krasnić Nina Badrić i Bernard Krasnić Nina Badrić i Bernard Krasnić +22 Nina Badrić i Bernard Krasnić Nekad i sad Bivši suprug Nine Badrić pojavio se u javnosti nakon dugo vremena, pogledajte kako izgleda danas

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 1 Ivana Knoll - 1 Ivana Knoll - 2 Ivana Knoll - 3 +25 Ivana Knoll - 2 Celebrity Knoll kockice zamijenila dresom slavnog kluba, no pažljivi promatrači primijetili su nešto drugo što je stavila u fokus

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene