Kraljica!

Od ružnog pačeta do najplaćenije holivudske glumice koja je preživjela teške ljubavne brodolome

Sandra Bullock (Foto: IMDB) Sandra Bullock (Foto: IMDB) IMDB 1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Sandra Bullock (Foto: Getty Images) Sandra Bullock (Foto: IMDB) Sandra Bullock (Foto: Getty Images) Sandra Bullock (Foto: Getty Images) Sandra Bullock, Jesse James (Foto: Getty Images) Sandra Bullock (Foto: Getty Images) Sandra Bullock, Jesse James (Foto: Getty Images) Sandra Bullock i Keanu Reeves (Foto: Getty Images) Bryan Randall, Sandra Bullock (Foto: Profimedia) Sandra Bullock i Bryan Randall (Foto: Profimedia) +7 Sandra Bullock (Foto: AFP) Galerija

Sandra Bullock danas je jedna od najplaćenijih glumica svijeta, no unatoč tome što joj karijera cvate, njezin privatni život nije bio idiličan.

Danas je jedna od najuspješnijih glumica i jedno od najprepoznatljivijih lica Hollywooda, a nekoć su je mnogi opisivali kao "ružno pače". Lijepa i svestrana Sandra Bullock na vrhuncu je karijere, a upravo je proslavila i 55. rođendan

Pogledaj i ovo Meryl Streep (Foto: Profimedia) Žena zmaj Ovoj glumačkoj divi rekli su da je previše neugledna da bi uspjela, a danas ima 21 nominaciju za Oscara

Odrastajući u obitelji dramskih umjetnika i opernih pjevačica, Sandra je rano otkrila da joj je gluma strast, pa je odmalena počela brusiti svoj talent. I isplatilo se, jer 2010. i 2014. bila je najplaćenija glumica Hollywooda, a nekoliko su je puta uključili i na liste najljepših žena svijeta. Ova oskarovka prošla je dalek put od svojih glumačkih početaka kada su joj u rodnoj Virginiji profesori glume govorili da će teško uspjeti u svijetu slave i glamura jer nije dovoljno mršava niti klasično lijepa. 

Njezine oštre crte lica, veliki osmijeh i tamne oči možda nisu bile stvorene za uloge ljepotica i princeza iz bajki, ali Sandra je upravo zbog svoje različitosti uspjela postati prepoznatljiva. 

Prvu manju ulogu dobila je 1987., no pažnju publike trebala je pričekati još pet godina. Tako je 1993. u akcijskom filmu "Demolition Man" završila u rubrikama filmskih recenzija, gdje su je kritičari pohvalili. Sljedeće godine Sandra je doživjela prvu prijelomnicu u karijeri. Film "Brzina" sa Keanuom Reevesom lansirao ju je na crvene tepihe mnogih važnih događanja, a nakon te uspješnice za Sandru je sve počelo teći glatko.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I never saw these pictures before so I hope you like them 😊❤ . . . #sandra #smile #sandyb #sweet #sandy #sweetheart #sweetie #sweetheart #sandrabullock #love #lovely #loveofmylife #mylife #mylove #myidol #beautiful #bullocker #beauty #cute #cuteness #cutiepie #gorgeous #americasweetheart #precious #queen

Objavu dijeli I'm a Sandra Bullock FAN💖 (@sandrabullock_smile)

Snimivši niz romantičnih komedija 90-ih godina uspješno je zakoračila u novi milenij i snimila hit "Cura na zadatku". Mnogi ju pamte upravo po toj ulozi mlade muškobanjaste policajke koja se zbog tajnog zadatka mora pretvarati da je misica. Novo tisućljeće donijelo je Sandri ozbiljnije uloge, a s njima su došle i prve velike filmske nagrade. Lijepa glumica osvojila je 2009. Oscara za najbolju žensku ulogu u drami "The Blind Side". Za istu je nagradu nominirana i četiri godine kasnije za film "Gravitacija", za koji je bila plaćena više no ijedna druga glumica te godine. 

Sandru je publika doživljavala kao "američku miljenicu" zbog njezina prijateljskog nastupa i otvorene prirode. 

Ipak, iako ju je publika voljela, kritika hvalila, a projekti se redali jedan za drugim, privatni život ove glumice nije uvijek bio oličenje idile. Upravo suprotno, Sandra je doživjela teške udarce, ali se digla još jača. 

Malo tko zna da je Sandra 90-ih bila u ljubavnim vezama s kolegama glumcima Ryanom Goslingom i Matthewom McConaugheyjem, no tek se 2005. udala za buntovnog motociklista i televizijskog voditelja Jesseja Jamesa. 

Par se upoznao tako što je Sandra organizirala da njezino desetogodišnje kumče upozna slavnu TV facu Jamesa. Ubrzo je među njima zaiskrilo i započela je dugogodišnja ljubav, koja će nažalost završiti krajnje neslavno.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😍😍

Objavu dijeli Sandra Bullock (@sandrabullock_ig)

Sandra je navodno bila jako zaljubljena u Jamesa te je 2009. s njim ušla u bitku za skrbništvu za Jamesovo dijete iz prijašnjeg braka s pornoglumicom Janine Lindemulder. Par je dobio puno skrbništvo nad Jamesovom petogodišnjom kćerkicom i iako se sve činilo savršeno, u ožujku 2010. više je žena istupilo u medije i otkrilo kako su imale stalne seksualne odnose s Jamesom za vrijeme njegova braka sa Sandrom. 

Deset dana nakon prvog članka o Jamesovoj nevjeri on je sam istupio i javno priznao da je preljubnik. Nekoliko tjedana kasnije serijski zavodnik prijavio se u kliniku za rehabilitaciju kako bi poradio na osobnim problemima, tj. ovisnosti o seksu. Iako je pokušao pokazati da mu je stalo do očuvanja braka, Sandra je rezolutno zatražila razvod po hitnom postupku. Samo tri mjeseca nakon što su mediji prvi put objavili priču o aferama – razvod je bio finaliziran. 

Sandra je odlučila posvojiti dvoje djece i posvetiti se sama sebi. Muškarci je ipak nisu ostavljali na miru, pa je imala i vrlo ozbiljnih zakonskih problema s pojedinim fanovima koji su se opsjednuto pratili. 

Thomas James Weldon, Sandrin obožavatelj, umislio si je da mora osvojiti njezino srce pa ju je manično počeo slijediti kamo god bi išla. Glumica je tražila da mu se izda zabrana prilaska, a na kraju je završio i u duševnoj bolnici.

No to nije bio jedini neugodan susret glumice i njezinih obožavatelja. Dokaz da slava nije uvijek blagoslov jesu priče o pomahnitalim fanovima koji ne poznaju granice. Sandri je u dom provalio Joshua James Corbett 2014. godine, a glumica se zaključala u kupaonicu i nazvala policiju. Kada je policija pokušala uhititi Corbetta, on se odbio predati i sam si je zadao ubodne rane i na taj način počinio samoubojstvo. 

Unatoč takvim mračnim epizodama, Sandra je ogledni primjer samosvjesne, samostalne i megapopularne žene koja je zaključila kako joj za osobnu i poslovnu sreću – muškarci uopće nisu potrebni. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene