imao ih je oko 20-ak!

Fotografije domova kontroverznog dizajnera oduzimaju dah, njihova vrijednost procjenjuje se na 230 milijuna dolara!

Luksuzni domovi Karla Lagerfelda Luksuzni domovi Karla Lagerfelda Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 4 Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 3 Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 11 Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 12 Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 10 Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 9 Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 8 Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 5 Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 6 Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 7 +19 Luksuzni domovi Karla Lagerfelda - 2 Galerija

Karl Lagerfedl za života je kupio dvadesetak nekretnina koje je uredio po svom ukusu, a svaki od njih pričao je priču za sebe.

Jedan od najpoznatijih modnih dizajnera svih vremena Karl Lagerfeld proslavio se zahvaljujući svom smislu za modu i blistavim kreacijama koje je kreirao za najprestižnije modne kuće, uključujući Chanel i Fendi, kao i po svom vrlo ekstravagantnom ukusu.

Ali Karl se također mogao pohvaliti impresivnim imovinskim portfeljem i imanjem koje je nakon njegove smrti procijenjeno na vrtoglavih 223 milijuna dolara. Tijekom svog života dizajner je kupio i renovirao najmanje 20 domova diljem svijeta, a sada, četiri godine nakon njegove smrti, njihova vrata otvorena su u novoj knjizi "Karl Lagerfeld: A Life in Houses" na tu temu. Neka od luksuznih zdanja nalaze se u Parizu, Monte Carlu, Rimu, Hamburgu i Biarritzu i svako od njih uređeno je na jedinstven način.

Jedan od njih je otmjeni stan u Monaku koji je opremljen namještajem iz Memphisa, Karlov pariški stan na adresi 8 Rue des Saint-Pères, a zadivljujuća francuska vila nalazi se zapadno od Pariza i zanimljivo je da je on tamo proveo samo jednu noć. Vila Louveciennes puna je referenci na pokojnog modnog dizajnera. Vanjski izgled prikazuje njenu povijesnu autentičnost, koja je jednako raskošna iznutra kao i izvana. Lagerfeldova palača ostala je netaknuta kad je umro, čak je i njegova bilježnica ostala otvorena na stolu.

Lagerfeldov stan u Monte Carlu nalazio se na 21. katu visoke zgrade u Monaku. Podloga je odražavala njegovu ljubav prema pompoznosti iz 18. stoljeća koju je postigao svijetlim i odvažnim odabirom namještaja, a njegova avangardna estetika bila je dosta različita od njegovih drugih domova.

Njegova ljetna kuća na francuskoj rivijeri Villa La Vigie isticala se spavaćom sobom koju je uredio upravo u stilu mjesta na kojem se nalazi, s elegantnim i jednostavnim detaljima i vintage ugođajem koji je također obožavao.

Fotografije Karlovih doma pogledajte u našoj galeriji. 

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus - 2 Nives Celzijus - 2 Nives Celzijus - 3 Nives Celzijus - 3 +27 Nives Celzijus - 1 Celebrity Kad smo mislili da nas više ne može iznenaditi, Nives objavi ovakvu fotku: ''Zamalo zakopčana do grla''

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Millie Bobby Brown - 3 Millie Bobby Brown - 2 Millie Bobby Brown - 1 Sabrina Carpenter - 4 +23 Sabrina Carpenter - 3 Zanimljivosti Zašto generacija Z danas izgleda starije od milenijalaca? Stručnjaci se slažu u jednom razlogu koji bi svi trebali čuti

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene