dodijeljene prestižne nagrade

Zlatnog medvjeda za najbolji film Berlinalea osvojio je dokumentarac, a razlog za slavlje imao je i hrvatski glumac!

Nicolas Philibert Nicolas Philibert Afp 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Nicolas Philibert Leon Lučev Steven Spielberg Kristen Stewart,Thea Ehre Christian Petzold +0 Sofia Otero Galerija

Dokumentarni film "Sur l´Adamant" osvojio je Zlatnog medvjeda za najbolji film ovogodišnjeg Berlinalea, a nagrađen je i film u kojem glumi Leon Lučev.

Zlatnog medvjeda za najbolji film ovogodišnjeg Berlinalea dobio je francuski dokumentarni film redatelja Nicolasa Philiberta "Sur l’Adamant", objavljeno je u subotu navečer u Berlinu.

Pogledaj i ovo Sean Penn - 2 Potvrđeno! Film Seana Penna o Ukrajini doživjet će premijeru na Berlinaleu: "Realnost ga je prisilila da se promijeni u nešto manje kontrolirano"

"Vi niste pri sebi!", rekao je redatelj Nicolas Philibert nakon što mu je predsjednica ovogodišnjeg međunarodnog žirija, američka glumica Kristen Stewart, predala Zlatnog medvjeda za najbolji film ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Film "Sur l´Adamant" ("Na Adamantu") tematizira svakodnevicu na jednom brodu smještenom na Seini u Parizu na kojem se nalazi klinika za mentalno bolesne osobe.

Srebrnog medvjeda – veliku nagradu žirija, dobio je njemački redatelj Christian Petzold za film "Crveno nebo", a nagrada za najbolje glumačko ostvarenje dodijeljena je španjolskoj glumici Sofiji Otero za ulogu dječaka u filmu "20.000 vrsti pčela".

Nagradu za najboljeg redatelja dobio je francuski redatelj Philippe Garrel za film "Le grand chariot".

Srebrni medvjed za najbolji scenarij dodijeljen je scenarističkom timu filma "Music" njemačke redateljice Angele Shanelec.

Nagradu za izvanredno umjetničko dostignuće dobio je film talijanskog redatelja Giacomoa Abbruzzesea "Disco Boy" u kojem glumi i hrvatski glumac Leon Lučev.

Na ovogodišnjem Berlinaleu Zlatnog medvjeda za životno djelo dobio je američki redatelj Steven Spielberg.

Prikazano je 287 filmova iz 67 zemalja. Za neku od glavnih nagrada je konkuriralo 19 filmova prikazanih u natjecateljskoj sekciji.

Ovogodišnji, 73. po redu Berlinale, je prvi put nakon dvije godine održan bez pandemijskih ograničenja.

Berlinale završava u nedjelju danom rezerviranim za projekcije za široku publiku.

Berlinski filmski festival, pored festivala u Cannesu i Veneciji, spada među tri najvažnija filmska festivala.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Valentina Walme Marko Petrić Gabriela Pilić Marko Petrić i Valentina Walme - 6 +25 Marko Petrić i Valentina Walme - 2 Celebrity Jedna od najzgodnijih Hrvatica istaknula je adute na predstavi svojeg zaručnika, a došla ga je podržati i bivša partnerica

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju James Argent James Argent - 5 Stella Turian James Argent - 3 +3 James Argent - 1 Nekad i sad Nakon operacije koja mu je spasila život izgubio je više od 80 kilograma pa je pronašao i 18-godišnju djevojku!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene