Jedva čekamo

Sjajna priča koju treba pogledati! ''Ja sam Veronika'' će vas oduševiti

Ja sam Veronika (FOTO: PR) Ja sam Veronika (FOTO: PR)

''Ja sam Veronika'', predstava je iza koje stoje, između ostalih, Karmen Sunčana Lovrić i Mladen Vujčić.

Kazališna družina Studio 9 predstavlja - "Ja sam Veronika", predstavu inspiriranu bestselerom Paula Coelha "Veronika je odlučila umrijeti"

Premijera predstave je 17.prosinca 2018., s početkom u 20:30 sati u Kazalištu KNAP, Ivanićgradska 41 a.

Autorsko-glumački tim čine Karmen Sunčana Lovrić i Mladen Vujčić, kreator glazbe je Ognjen Jovanović, dizajner rasvjete i projekcija Luka Matić, a kostimografiju potpisuje Koraljka Karabotić-Milovac. Ilustraciju za plakat izradio je Mate Lovrić, dizajn plakata Maja Maar, a fotografije Silvija Dogan.

Ova atmosferična, napeta, emocijama nabijena drama s elementima komedije i apsurda, utemeljena na opipljivom spletu glumačke suigre, žive glazbe, svjetla i projekcije, vodi Vas preko ruba realnosti, u ludnicu jednog uma. Drastičan čin oduzimanja vlastitog života Veroniku dovodi na put samospoznaje; iz besmislene rutine i ogorčene svakodnevice ka upoznavanju vlastitog nesvjesnog, individualnog i univerzalnog. Zašto živimo kad od začetka kročimo na put koji neminovno vodi ka smrti? Koji je smisao života i vrijedi li uopće živjeti? Na sva ova pitanja Veronika traži odgovore u predstavi koja otvara univerzalna pitanja egzistencije, slobode, pripadnosti i identiteta.

Predstava je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture, a nastala je u suradnji s Kazalištem KNAP i Plesnim centrom Tala.

Pogledaj i ovo Karmen Sunčana Lovrić (FOTO: Dnevnik.hr) "Najte zamjeriti!" Naša glumica izazvala pravu pomutnju na Facebooku: "Kad odeš na hitnu i saznaš da si ustvari trudna!"

STUDIO 9 je umjetnička organizacija iz Zagreba. Osnovali su je akademski glumac i lutkar Mladen Vujčić i profesionalna glumica Karmen Sunčana Lovrić. Predstava „Ja sam Veronika” je njihova prva suautorska, te peta profesionalna glumačka suradnja.

Mladen Vujčić je samostalni umjetnik, glumac i lutkar. Diplomirao je na prvoj generaciji Umjetničke akademije u Osijeku, gdje je radio sa Nhandan Chirco, višegodišnjom članicom Workcentra Jerzya Grotowskog i Thomasa Richardsa. Nakon diplome provodi 4 mjeseca na rezidencijalnom programu u Krušču (Slovenija) kod eminentnog slovenskog redatelja Tomija Janežiča, gdje radi s Ang Gey Pin, također članicom Workcentra. Nakon toga slijede godine profesionalnog rada u kazalištu i na filmu. Dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta. Certificirani je polaznik dvogodišnjeg glumačkog programa kod Scotta Fieldinga (Boston, SAD).

Karmen Sunčana Lovrić je profesionalna glumica i članica Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Svoju glumačku edukaciju započela je u Studiju Kubus gdje je završila četverogodišnji glumački program, a nastavila kroz sustavan rad na tehnikama Mihaila Čehova, Strasberga, Meisnera i Grotowskog te kroz brojne radionice iz područja glume, scenskog pokreta, glasa i govora, klaunske tehnike... Tehniku Mihaila Čehova razvijala je deset godina (2008-2018) pod mentorstvom Scotta Fieldinga (Boston, SAD), svjetski priznatog majstora Čehov i Meisner tehnika, kod kojeg je završila i dvogodišnji Master Acting Program (2015-2017). U svojoj karijeri ostvarila je manje i veće uloge u kazalištu, na televiziji i filmu, radila je kao glumački trener za djecu na TV seriji, te dala glasove mnogim crtanim likovima. 2017. godine nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu ulogu u glumačko-lutkarskoj predstavi „Gospođica Neću“, Scene Gorica.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Žanamari (FOTO: PR) Žanamari (FOTO: PR) Žanamari (FOTO: PR) Žanamari (Foto: Instagram) +5 Žanamari (FOTO: Instagram) Celebrity Žanamari kao ''uragan''! Tko je mišićavi frajer koji se našao u njezinoj blizini?

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Rozga (FOTO: Matija Habljak/PIXSELL) Jelena Rozga (Foto: John Pavlish) Jelena Rozga (FOTO: Instagram) Jelena Rozga (Foto: Petar Vilović) +3 Jelena Rozga (Foto: Aida Redžepagić) Celebrity Jelena Rozga ljubi novog frajera? "Sve nježne riječi svijeta sačuvala sam za te..."
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene