Novi modeli

Više od ljepote: Nisu savršene, zbog toga su posebne

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Biti savršen cilj je koji si zadaju mnoge žene, no biti drugačiji i poseban mnogo je bolje. S tim se slaže i nova generacija modela.

Zašto biti netko drugi, kada možeš biti svoj? Nova generacija modela pomaknula je granice u svijetu mode i postala uzor mnogim ženama diljem svijeta. Ove žene su pomogle drugima da odustanu od potrage za savršenstvom i da jednostavno vole sebe baš onakve kakve jesu.

Pogledaj i ovo showbuzz Prkosi starenju U danima najveće slave zaštitari su joj čuvali donje rublje, a i s 50 odrađuje golišava snimanja

Alternativna modeling scena u Hrvatskoj: Upoznajte sasvim netipične modele

1.    Denise Bidot

Prelijepa je manekenka koja nosi veličinu 46 i s ponosom nosi svoje obline, strije i celulit. U seksi reklami rekla je ne Photoshopu te ohrabrila i druge da se ogole.

2.    Madeline Stuart

18-godišnjakinja je iz Australije s Downovim sindromom. Njezin je san bio postati manekenka i u tome je uspjela! Uz majčinu podršku počela se brinuti za svoje tijelo, zdravo se hraniti i vježbati, pa je lako otopila 18 kilograma. Madelinena druga želja je pomoći drugima da bolje razumiju na ljude s Down sindromom i pružaju im priliku.

3.    Chantelle Brown-Young

19-godišnjakinja boluje boluje od poremećaja pigmentacije (tzv. vitiligo) , no to je nije spriječilo da se prijavi u američki show Top model s Tyrom Banks. Tamo je osvojila simpatije publike, a njezina karijera krenula je uzlaznom putanjom.

4.    Lauren Wasser

27-godišnjakinja je na početku predviđali blistavu karijeru, a onda se sve promijenilo. Amputirana joj je noga, a sve zbog tampona. Skoro je izgubila sve – manekensku i košarkašku karijeru, zdravlje, a umalo i život. U vrlo rijetkim slučajevima, tampon može izazvati sindrom toksičnog šoka, a to se upravo njoj dogodilo. Borila se za život, nije odustajala i sada je opet na vrhu. Prava je inspiracija! 

5.    Melanie Gaydos

Usprkos svim nedaćama i ograničenjima, 26-godišnjakinja ostvarila je svoj san. Zbog rijetkog genetskog poremećaja nema dlaka, ima deformirana usta i svega tri zuba (riječ je o ektodermalnoj displaziji), no njezin duh je pun optimizma iako je proživjela mnoga zlostavljanja vršnjaka. Kada se preselila u New York, privukla je pažnju mnogih modnih fotografa, a ostalo je povijest.

Na kraju krajeva, kada ljepota izvira iznutra, tada smo lijepi i izvana.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene