Zaštita podataka

Lorena Bućan: "Na mobitelu imam privatne stvari za koje ne bih voljela da izađu u javnost"

Lorena Bućan (Foto: Nova TV) Lorena Bućan (Foto: Nova TV) NOVA TV 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Lorena Bućan (Foto: Nova TV) Galerija

Izvor je zabave, najjednostavnije sredstvo komunikacije i čuvar naših uspomena pa čak i misli. Mobitel je uređaj od kojeg se teško odvojiti. S vremena na vrijeme nije loše promisliti što sve na njega pohranjujemo i jesu li ti podaci zaštićeni. Na sigurnost smo podsjetili Supertalentirane – evo što kažu.

Supertalentirane smo upitali što bi napravili kada bi snimka ili fotografija neugodnog i neprimjerenog događaja procurila u javnost. Za Lorenu Bućan taj nesretni događaj bio bi, kako nam je kazala, velika drama.

Pogledaj i ovo Žiri Supertalenta (Foto: PR) Emil i Mateja odnijeli pobjedu! Sudbine kandidata bile su u rukama žirija! "Uh, osjetim malo grč u želucu kad to tako kažeš!"

"Imala bih osjećaj da je smak svijeta, međutim na kraju dana bih shvatila da se ne moram živcirati jer mislim da se ne moram birnuti o tome što drugi ljudi misle", rekla je Lorena.

Podatke na svom mobitelu štiti dvjema lozinkama i kaže kako na mobitelu nema neugodnog sadržaja, ali ima privatne stvari za koje ne bi voljela da izađu u javnost.

Nataliju, iz Plesnog centra Split, prijatelji često opominju kako nije dobro imati otključan mobitel. Shvaća da je to dodatni stupanj osiguranja vlastitih podataka, ali sigurna je kako joj se neće dogoditi ništa loše. "Ne da mi se svaki put unositi lozinku, pogotovo kad sam u žurbi".

Kako je sigurnost u današnje vrijeme prioritet, proizvođači mobitela konstantno traže načine kako bi pružili potpunu sigurnost korisniku, a da pritom svaki korak bude brz i jednostavan. Na pametnom telefonu, poput Huaweija P10 i P10 Plus seznor čitača otiska prsta smješten je s prednje strane telefona i nalazi se ispod stakla. Čitačem otiska prsta jednostavno se ulazi u zaključan mobitel, za manje od pola sekunde i bez upisivanja lozinke.

Prednost senzor čitača otiska prsta je i ta što zamjenjuje navigacijsku traku čime je omogućen bolji pregled zaslona, uz brže korištenje opcije pametnog dodira.

U vrijeme kada nas sekunde mogu dijeliti od onoga što je privatno do onoga što je javno, zaštiti treba pridavati posebnu pozornost. Dora iz Plesnog centra Split uvijek ima zaštitu na telefonu jer priznaje da je imala neugodno iskustvo.

"Potisnut ćemo to. Danas je diskutabilno koliko je nešto ružno i sramotno. Nije to bilo nešto toliko sramotno što ne može vidjeti većina ljudi, ali ono više smiješno nego sramotno. Imam zaštitu na telefonu i malo sam pranoična što se toga tiče", zaključila je Dora.

Dvije su opcije pred korisnicima. Ili da nemate nikakav sadržaj kojeg biste se mogli sramiti i koji bi vam mogao stvoriti nelagodu ili da se zaštitite jakom lozinkom koju nitko neće probiti ili čitačem otiska prsta. Najvažnije je da, s mobitelom u rukama, možete bilo gdje bez briga i potpuno opušteno.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene