27. dodjela

Porin dodijeljen prvi put u drugačijim uvjetima, najveći uspjeh postigli su Urban & 4 koji su slavili u pet kategorija

Dodjela nagrade Porin Dodjela nagrade Porin PR 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Dodjela nagrade Porin Dodjela nagrade Porin +0 Dodjela nagrade Porin Galerija

Porina za životno djelo dobili su glazbena diva Josipa Lisac te dirigent i skladatelj Tomislav Uhlik.

Bez spektakularne pozornice iz Europske prijestolnice kulture, kako se očekivalo početkom godine, a opet zanimljivo. Dodijeljene su ovogodišnje nagrade Porin i to po 27. put. Iako je dodjela trebala biti u Rijeci, zbog pandemije koronavirusa dodjela prestižne glazbene nagrade održana je na drugačiji način. Porina za životno djelo dobili su glazbena diva Josipa Lisac te dirigent i skladatelj Tomislav Uhlik.

Pogledaj i ovo Baby Lasagna na Porinu - 1 nije ju ispuštao iz ruku Baby Lasagna na Porin je stigao u društvu djevojke koja mu je velika podrška u svemu što radi

Veliki uspjeh na ovogodišnjem Porinu postigli su Urban & 4 sa suradnicima, a nagrađeni su u čak pet kategorija.

Pjesma “Iskra” autora Damira Urbana osvojila je nagradu za pjesmu godine, a za izvedbu iste pjesme izvođači Urban & 4 osvajaju i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. Njihov album “Live at Lisinski”, koji su snimili sa Zagrebačkom filharmonijom, a čiji su producenti Ante Gelo i Goran Martinac osvaja Porin za najbolji koncertni album. Goran Martinac dobiva Porin za najbolju snimku istoimenog albuma. Ante Gelo dobitnik je Porina za najbolji aranžman pjesme “Sutra ćemo pričati” s albuma “Urban&4 & Zagrebačka filharmonija live”, istoimenih izvođača.

Porin za novog izvođača godine osvojio je glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August. Za album “Dangerous Waters”, čiji je i producent, J.R. August osvojio je i Porin za album godine i najbolji album alternativne glazbe.

Dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu je Amira Medunjanin za izvedbu pjesme “Što te nema”.

Album “Digitalno nebo” grupe Psihomodo pop, koji producentski potpisuje Srđan Sekulović Skansi, nagrađen je za najbolji album rock glazbe, a za istoimenu skladbu s albuma, Porin za najbolji video broj osvaja Radislav Jovanov Gonzo.

Mia Dimšić i Marko Tolja dobitnici su Porina za najbolju vokalnu suradnju na pjesmi “Sva blaga ovog svijeta”, a Marko Tolja dobitnik je i Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu pjesme “Još jedan dan”.

Grupa Chui osvaja Porin u kategoriji Najbolja instrumentalna izvedba (izvan klasične i jazz glazbe) za skladbu “Eternautova tema” snimljenu u suradnji s Ink Experiment duom, a njihov album “Iz kapetanovog dnevnika” nagrađen je za najbolje likovno oblikovanje, autora Dalibora Barića. Porin za najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) dobiva album “Timeline”, izvođača i producenta Ivana Pešuta.

Porin za najbolji album zabavne glazbe osvojila je Domenica za album “Ćiribu ćiriba”, uz producente Tončija Huljića i Ivana Huljića. Najbolji album pop glazbe ima Vanna koja Porin osvaja s albumom “Izmiješane boje” čiji su producenti Goran Kovačić i Ante Gelo.

Ivanka & Mrle s albumom “Kišni razdraganci”, glazbenog producenta Iztoka Turka, osvajaju Porin u kategoriji Najbolji album za djecu. Nagradu za najbolji tematsko-povijesni album osvojio je album "Arsen Dedić: Rane godine (Kronologija 1962. – 1964.)", čiji je urednik Siniša Škarica, a album “66. Zagrebački festival 2019”, umjetničkog direktora Nene Belana, osvojio je Porin za najbolji album s raznim izvođačima.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene