važna suradnja

Hrvatski eminentni ansambl za suvremenu glazbu nakon gostovanja u Beču putuje u Ljubljanu 13. prosinca

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Cantus Ansambl u ponedjeljak, 13. prosinca, nastupa u Ljubljani. Bit će to završni koncert „Slowindovog proljeća“, odnosno festivala koji organizira cijenjeni slovenski puhački kvintet Slowind.

Nakon koncertnog gostovanja u Beču početkom studenog ove godine te prva dva koncerta vlastite sezone, Cantus Ansambl u ponedjeljak, 13. prosinca, nastupa u Ljubljani. Bit će to završni koncert „Slowindovog proljeća“, odnosno festivala koji organizira cijenjeni slovenski puhački kvintet Slowind, ove godine osmi put i to uz festivalski podnaslov Oxygenated perfluorocarbons.

Pogledaj i ovo Davor Branimir Vincze ime o kojem se priča Naš hvaljeni skladatelj svjetskoga glasa otkrio detalje bogate karijere: "U umjetnosti nema pravih objektivnih kriterija"

Na Cantusovom programu bit će djela Rubena Radice, Vite Žuraja, Tomislava Olivera, Ivane Kiš, Krešimira Seletkovića i Berislava Šipuša, koji će i dirigirati koncertom. Skladba Ivane Kiš, na na na na, tom će prigodom biti praizvedena.

Gostovanje u Ljubljani tek je dio ovosezonske suradnje našeg eminentnog ansambla za suvremenu glazbu, koji je nedavno proslavio 20. rođendan, i slovenskoga puhačkog kvinteta Slowind, koji je osnovan 1994. i jedan je od najaktivnijih slovenskih sastava na području suvremene glazbe. Cantus Ansambl će na završnom koncertu svoje sezone, 9. svibnja 2022. godine, u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Zagrebu, uzvratiti gostoprimstvo - tom će prigodom Slowind izvesti djela Nine Šenk, Vinka Globokara i Larise Vrhunc, a zatim će hrvatski i slovenski ansambl nastupiti zajedno u novoj skladbi koju posebno za njih piše Srećko Bradić. Slowind i Cantus najavljuju i nastavak suradnje.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Hugh Hefner i Crystal (FOTO: Getty) Zanimljivosti Zavirite u vilu koja skriva mračne tajne raskalašenih tuluma, javnost će uskoro saznati detalje koji su se dosad tajili!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene