izbacili ga iz članstva

Pobjegao je iz SAD-a zbog optužbi za silovanje i nikada se nije vratio, sada je izgubio tužbu protiv Akademije

Roman Polanski (Foto: AFP) Roman Polanski (Foto: AFP) Afp 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Roman Polanski (Foto: AFP) Galerija

Akademija je izbacila iz članstva Romana Polanskog, dobitnika Oscara, u svibnju 2018. zbog optužbe za seksualno zlostavljanje koja datira još iz 1977.

Filmski redatelj Roman Polanski, kojeg je američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti izbacila iz članstva zbog optužbi za nezakonite spolne odnose s 13-godišnjakinjom, izgubio je u utorak sudsku tužbu protiv te institucije, izvijestili su mediji u Los Angelesu.

Pogledaj i ovo Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: AFP) tuge koje ne prolaze Velike ljubavi slavnih: Pronašli su srodnu dušu, a onda su ih razdvojile iznenadne tragedije

Akademija je izbacila Polanskog (87), dobitnika Oscara, u svibnju 2018. zbog optužbe za seksualno zlostavljanje koja datira još iz 1977.

Redatelj filmova "Chinatown" i "Rosemaryna beba" tvrdio je u tužbi da Akademija, najpoznatija po tome što dodjeljuje Oscare, nije poštovala propise kada ga je izbacila iz članstva bez upozorenja i objašnjenja u skladu s novim pravilima ponašanja koje je donijela nakon stotina optužbi o seksualnom zlostavljanju u industriji zabave.

Sutkinja suda u Los Angelesu Mary H. Strobel napisala je u odluci u utorak da je Polanski "dobio priliku da iznese Akademiji dokaze koje smatra relevantnim". Polanski je pobjegao iz SAD-a 1978. nakon što je optužen za silovanje 13-godišnje djevojčice i nikada se nije vratio.

Još nekoliko žena optužilo ga je posljednjih godina za seksualno zlostavljanje, a on je odbacio sve optužbe. Američko pravosuđe i dalje ga goni zbog optužnice za silovanje maloljetnice iz 1977. Usprkos tome, francusko-poljski redatelj Polanski osvojio je 2003. Oscara za film "Pijanist".

(Hina)

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Antonela Roccuzzo i Leo Messi (Foto: Instagram) Antonela Roccuzzo i Leo Messi (Foto: Instagram) Antonela Roccuzzo (Foto: Instagram) Leo Messi i Antonela Roccuzzo (Foto: AFP) +5 Leo Messi i Antonela Roccuzzo (Foto: AFP) Celebrity Samo najbliži prijatelji znaju koliko su dugo zaista u vezi: Ova ljepotica zarobila je srce najboljeg nogometaša svijeta

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene