Najbolja sporedna glumica

ANKETA Pomicale su svoje granice... koja je najbolja?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon što smo van predstavili kategoriju Oscara za najboljeg sporednog glumca, slijede i dame.

I dok ste prošli tjedan mogli glasati u našoj oscarovskoj anketi tko bi mogao dobiti Zlatni kipić u kategoriji 'Najbolji sporedni glumac ' (vaš favorit je Robert Duvall u filmu 'Sudac'), ovaj tjedan svoj glas možete dati i glumicama koje su se iskazale u istoj kategoriji - rezultate ćemo objaviti već ovu subotu.

Pogledaj i ovo showbuzz Završili 2013. godine Trebalo im je 12 godina, ali ono što su postigli je revolucija!

OSCAR Dobili smo i prve rezultate ankete – Evo što vi mislite!

1.    Patricia Arquette

Poznata glumica odigrala je ulogu života u filma 'Odrastanje' (orig. Boyhood). Film je prava revolucija u snimanju jer je ista ekipa bila na setu 12 godina za redom gdje su snimali po tjedan dana. 'Jako sam sretna zbog Richarda Linklatera, redatelja filma, ali i zbog producenata koji su uložili 4 milijuna dolara u film. Jako su se kockali kad su odlučili uložiti u film jer nisu imali ugovore zadnjih 7 godina te im je prijetila opasnost da izgube sve', rekla je nedavno Patricia koja je za ovu ulogu osvojila i SAG nagradu.

2.    Laura Dern

Glumica je osvojila nominaciju u sporednoj kategoriji, no itekako je obilježila film 'Divljina' (orig. Wild) u kojem glavnu ulogu ima Reese Witherspoon. Riječ je o kronikama nevjerojatne mlade žene koja je, nakon teškog životnog brodoloma, odlučila krenuti na 1800 kilometara dugo planinarsko putovanje kako bi ponovno pronašla samu sebe i tako si spasila naizgled izgubljeni život. Laura je utjelovila njezinu majku.

3.    Keira Knightly

Film 'Igra oponašanja' je snimljen je prema istinitoj priči Alana Turinga, genijalnog britanskog matematičara i informatičara koji je tijekom Drugog svjetskog rata uspio dekodirati šifrirani komunikacijski sustav kojeg su nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji. Jednako intrigantan bio je i njegov privatan život, a Keira je odigrala Turingovu saveznicu Joan Clarke – ulogu za koju je i dobila nominaciju.

4.    Emma Stone

Za ulogu u 'Birdmanu' mlada glumica pokupila je sve pohvale. 'Birdman' je mračna komedija o glumcu kojega je utjelovio Michael Keaton. Fantastična je to satira show business svijeta čiji je glavni junak Riggan Thomson (Keaton) glumac kojeg svi već godinama gledaju isključivo kao superjunaka Birdmana zbog specifične trash uloge koju je jednom odigrao. Kako bi se napokon odlijepio od ptičjeg kostima, posrnuli Riggan planira postaviti predstavu na Broadwayu. Za nju je sam napisao scenarij, njezin je redatelj te jedan od glumaca. No, put do ponovne slave sve je samo ne lak. U danima prije premijere bori se protiv vlastitog ega i pokušava spasiti obitelj, karijeru i samoga sebe, dok Emma u filmu igra njegovu kćer.

5.    Meryl Streep

Nakon 19 nominacija za Oscara, slavna glumica ne prestaje nas oduševljavati. Ovoga puta to je napravila za vještica u Disneyevom spektaklu 'U šumi' (Into the Wood. Radnja filma smještena je u alternativnom svijetu braće Grimm. Isprepletene su priče i likovi iz nekoliko najpoznatijih bajki braće Grimm, poput Crvenkapice, Zlatokose i Pepeljuge. Brojni likovi iz bajki susreću se u istovremeno magičnoj te nevjerojatno zabavnoj i duhovitoj priči koja, kao i svaka prava bajka, istražuje različite posljedice ispunjenja želja likova, podsjećajući nas da je uvijek korisno dobro razmisliti što uistinu želimo i koje su to prave ljudske i životne vrijednosti.

Sada kada ste upoznali sve nominirane, što mislite – koja od njih će pokupiti Oscara u kategoriji 'Najbolja sporedna glumica'?

Koja glumica će dobiti Oscara u kategoriji 'Najbolja sporedna glumica'?

  • Patricia Arquette
  • Laura Dern
  • Keira Knightly
  • Emma Stone
  • Meryl Streep

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene