Jedan jedini!

Dino Merlin na impresivnom zadnjem koncertu u Zagrebu doživio jedan od najvećih trijumfa svoje karijere

Drugi koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 9 Drugi koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 9 Josip Mikacic/Pixsell 1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 13 Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 12 Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 10 Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 9 Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 8 Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 7 Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 6 Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 5 Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 4 Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 3 +8 Treći koncert Dine Merlina u Areni Zagreb - 2 Galerija

Dino Merlin odradio je četiri spektakularna koncerta u Zagrebu, publici je na večerašnjem zadnjem emotivno zahvalio.

Dvanaest rasprodanih arena u mjesec dana. Deset punih dana ''merlinomanije'' koja je vladala Zagrebom i Hrvatskom. Četiri magične noći i četiri potpuno rasprodana koncerta, četiri rekorda popunjenosti zagrebačke Arene svih vremena. Tako se ukratko može opisati sredina prosinca kojom je suvereno zavladao najveći glazbeni čarobnjak ovih prostora.

Sarajevski umjetnik Dino Merlin svojim je neponovljivim uzastopnim koncertima slavio glazbu svim svojim bićem, a euforična publika, poklonici njegovog lika i djela, poezije i umjetnosti, svaku noć stopilo se u jedno. Ovaj kantautor, povezan magičnim nitima emocija sa svojom publikom slavio je jedan od, može se slobodno reći, najvećih trijumfa u svojoj preko 40 godina dugoj i bogatoj karijeri.

Nakon sinoćnje eksplozije ljubavnih, svevremenskih evergreena uvezanih pomno osmišljenom produkcijom u dosad neviđeni scensko-glazbeni spektakl, može se reći da je Dino Merlin emocijama preplavio Zagreb. Kao i cijelu Hrvatsku. Publika ga je ispratila skandiranjem i ovacijama koje će još dugo, dugo odjekivati kao trajno svjedočanstvo glazbene povijesti ovih prostora. Ovaj glazbenik obilježio je jednu eru, a mi je možemo nazvati erom Dine Merlina.

''Nemam riječi kako da vam kažem koliko mi sve ovo znači. Beskrajno sam zahvalan svojoj dragoj publici na tolikom povjerenju i vjernosti sve ove godine. Naše druženje ovdje u Zagrebu ostat će zabilježeno kao svjedočanstvo jednog vremena'', započeo je Dino svoje obraćanje publici pa, isprekidan ovacijama nastavio praćen gromoglasnim odobravanjem:

"Osvijetlimo jedni drugima put da ne zalutamo, da ne izgubimo iz vida naše snove, naše ciljeve, našu sretnu zvijezdu. A vi ste moje svjetlo i zbog ovako divnih ljudi, dragi prijatelji, moj život ima smisla".

U protekla dva tjedna Merlinove dominacije zagrebačkom Arenom raslo je, iz dana u dan, oduševljenje njegove publike, a pogotovo kad su se ovom umjetniku na sceni pridruživali njegovi dragi kolege i prijatelji - Zdravko Čolić, Ivana Banfić, Senidah, Vesna Zmijanac i Marko Louis. Svaki dan novi gost iznenađenja i svaki dan sve veća euforija razdragane publike. Njihov glazbeni idol doista ih je počastio originalnim glazbenim suradnjama.

A već sutra, nema odmora za Dinu Merlina, kreću pripreme za zadnje dvije Arene - 27. i 28. prosinca u Skopju. Za doček Nove godine s obožavateljima će se družiti u Dubrovniku, a reprizu će dočekati u Kotoru. U idućoj 2024. godini njegova mega uspješna turneja "Mi" nastavlja svoje magično putovanje diljem Europe i svijeta; prvog ožujka već je najavljena Arena Stožice u Ljubljani za koju će ulaznice biti puštene u prodaju 28. prosinca. Uskoro će biti objavljeni i novi termini za ostale gradove

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene