Diva kakve nema

Godinama su je napadali zbog izgleda i težine, no ona ih je svojim uspjehom ušutkala

Kate Winslet (Foto: Profimedia) Kate Winslet (Foto: Profimedia) profimedia 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Winslet (Foto: Profimedia) Kate Winslet (Foto: AFP) Kate Winslet i Leonardo DiCaprio (Foto: AFP) Kate Winslet i Leonardo DiCaprio (Foto: AFP) Kate Winslet (Foto: Profimedia) Kate Winslet (Foto: Profimedia) Kate Winslet (Foto: AFP) Kate Winslet (Foto: Profimedia) Kate Winslet (Foto: AFP) Kate Winslet (Foto: Profimedia) +1 Kate Winslet (Foto: Profimedia) Galerija

Slavna glumica i oskarovka Kate Winslet napunila je 44 godine, a mi smo se prisjetili njezinog zvjezdanog puta.

Zvjezdani uspon Britanke Kate Winslet bio je strelovit. U ranim 20-tima se proslavila ulogom u kultnom "Titanicu", a osim što je stekla svjetsku slavu, dobila je i doživotnog prijatelja u svom kolegi glumcu Leonardu DiCapriju. 

Pogledaj i ovo Tara Reid (Foto: Profimedia) Nikad mršavija... Zli jezici i poslovni neuspjesi natjerali su je da se povuče iz javnosti, a danas šokira izgledom

Ova 44-godišnja glumica danas je najpoznatija po svojim ulogama u povijesnim dramama, a često je na filmskom platnu možemo gledati u ulogama depresivnih žena koje se bore sa rutinom u koju su zapale. Winslet je od djevojke iz "Titanica" svojim radom i golemim glumačkim talentom uspjela doći do statusa najbolje glumice svoje generacije te dobitnice Emmyja, Oscara i Grammyja. 

Već je kao tinejdžerica pokazivala strast prema glumi, no kako je njezina obitelj bila jako siromašna nije mogla pohađati privatne tečajeve i brusiti svoj zanat. Ipak, u mladoj Kate njezina je profesorica engleskog jezika prepoznala potencijal, pa ju je ubacila u redove školske dramske skupine. Svoj prvi debi ova velika glumica imala je sa samo 15 godina u britanskoj televizijskoj seriji "Dark Seasons", da bi tri godine kasnije, 1994. zaigrala u hvaljenom filmu Petera Jacksona, "Heavenly Creatures". Samo godinu dana kasnije, tada 20-godišnja Kate osvaja svoju prvu BAFTA nagradu i to za ulogu Marianne Dashwood u ekranizaciji kultnog romana Jane Austen, "Razum i osjećaji".

Iako je bila već odlično poznata britanskoj publici, Hollywoodsku slavu Kate je stekla tek svojom ulogom u "Titanicu". U tom trenutku ta je epska ljubavna priča smještena na slavni potonuli brod bila najuspješniji film svih vremena, a uloga nesretne Rose od Kate je preko noći napravila holivudsku glumicu A kategorije. 

Zanimljivo je kako ova velika glumačka diva nije prihvaćala mnogo uloga u blockbusterima već je oduvijek preferirala manje, nezavisne filmove s dubljom porukom. 2008. došla je kruna karijere za film "Žena kojoj sam čitao" - Oscar za najbolju žensku ulogu. Od tada do danas Kate nastavlja pomno birati svoje uloge, pa se od svakog njezinog projekta u startu očekuje jako puno. Glumica tog kalibra može si dozvoliti da bira s kime će i što raditi. 

Iako je osvajala svojim nastupima, Kate se od početka svoje karijere nalazila na udaru medija i zlih jezika zbog svoje težine i izgleda koji se nije uklapao u holivudske stroge standarde ljepote. Nemilosrdni svijet u kojem su tanke noge i vitku struk imperativ nije dobro reagirao na punašniju Kate koju nije bilo briga što o njoj mediji pišu. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kate Winslet (@katewinsletofficial)

Upravo je zbog svoje odlučnosti da se neće dati ukalupiti ova Britanka postala još značajnija dama u svijetu filma. 2003. je magazin GQ objavio njezine fotografije koje su bile fotošopirane, a kada je Kate to vidjela - tužila ih je. Slično se dogodilo i časopisu Grazia koji je 2007. objavio navodni plan prehrane koji glumica prati, no ona je sve oštro opovrgnula i naglasila kako joj svijet slave neće diktirati izgled, pa se ona nikada ne izgladnjuje. Za taj je slučaj dobila od Grazie odštetu od 10.000 funti koje je donirala udruzi za borbu protiv prehrambenih poremećaja. 

Unatoč tome što nije bila mršava niti se može nazvati klasičnom ljepoticom, Kate se ranih 2000-ih redovito nalazila na listama najljepših žena svijeta, a njezinom šarmu i punim obrazima rijetko tko je mogao odoljeti. 

Muškarci diljem svijeta godinama za njom uzdišu i govore kako je baš ona prava žena raskošnih prirodnih atributa i figure pješčanog sata.

Kate se udavala čak tri puta, a kada je imala samo 15 godina započela je strastvenu vezu s Stephenom Tredreom, tada 28-godišnjakom. Iako je njihova veza bila generalno osuđivana, glumica se na to nije obazirala već je uselila k njemu i živjela sa svojom 13 godina starijom ljubavi sve do 1995.

Tredre i danas slovi kao jedan od najbitnijih muškaraca glumičinog života. Njegova tragična prerana smrt 1997. ostavila je Kate slomljena srca, a koliko joj je značio dokazuje i činjenica da je propustila svjetsku premijeru "Titanica" kako bi mu došla na sprovod. U intervju iz 2008. je rekla kako nikada nije preboljela njegovu smrt. 

Godinu dana od smrti Tredrea, Kate je upoznala svog prvog supruga, Jima Threapletona, a u braku su dobili i kći Miu. Glumica je kasnije izjavila kako je njihov odnos od početka bio problematičan i kaotičan, te da je u tom periodu zaboravila slušati što joj govori njezino srce. Par se razveo 2001., godinu dana nakon što se Mia rodila. 

Nije prošlo mnogo vremena, a pojavio se novi šarmantni muškarac koji je Kate oborio s nogu. Redatelj Sem Mendes ponudio joj je ulogu, a iako je poslovnu ponudu odbila, Kate se počela viđati s njime. Vjenčali su se 2003., a njihov sin Joe rođen je kasnije iste godine. Stvar se raspala 2010., kada su mediji počeli pisati o navodnoj aferi Mendesa i glumice Rebecce Hall. Razvod je Kate teško pogodi, a kasnije je priznala kako joj je srce bilo potpuno slomljeno te je mislila kako nikada više nikoga neće voljeti. 

No, sreća se Kate osmijehnula još jednom i to kada je upoznala svog sadašnjeg supruga, Edwarda Abela Smitha. Vjenčali su se 2012., a sretni su i danas. U braku su dobili sina Beara te su se iz SAD-a preselili u Veliku Britaniju na selo kako bi bili što više posvećeni svom obiteljskom životu. 

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Nives i Goran Ivanišević (Foto: Instagram) Goran Ivanišević (FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL) +0 Goran Ivanišević (Foto: Dnevnik.hr) Celebrity Goran Ivanišević u žalosti: Sestra legendarnog tenisača preminula u 53. godini

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene